Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Άσκηση ετοιμότητας στον Δήμο Πολυγύρου, για οργανωμένη εκκένωση οικισμού σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς

Άσκηση ετοιμότητας στον Δήμο Πολυγύρου, για οργανωμένη εκκένωση οικισμού σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς

Το σενάριο έκανε λόγο για μία δασική πυρκαγιά, περίπου 2χλμ Β.Δ της Δημοτικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης.

Άσκηση επί χάρτου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πολυγύρου, προκειμένου να παρουσιαστεί το σχέδιο προληπτικής, οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, λόγω δασικής πυρκαγιάς εν εξελίξει στην Κοινότητα Μεταμόρφωσης με την κωδική ονομασία «ΡΟΔΙΑ 2024», παρουσία του Δημάρχου Πολυγύρου, Γιώργου Εμμανουήλ, της Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Κατερίνας Ζωγράφου, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και άλλων φορέων.

Το σενάριο έκανε λόγο για μία δασική πυρκαγιά, περίπου 2χλμ Β.Δ της Δημοτικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης, η επιλογή της οποίας έγινε εξαιτίας των παιδικών κατασκηνώσεων, αλλά και λόγω της βλάστησης, που αποτελείται από πυρόπληκτα είδα δέντρων, όπως η πεύκη.

Στην άσκηση δόθηκαν αρμοδιότητες στους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου κάθε ένας να αναλάβει το ρόλο που του αντιστοιχεί, σύμφωνα με το παραπάνω σχέδιο και βάσει της συντονισμένης δράσης, να ολοκληρωθεί με επιτυχία η άσκηση.

«Εύχομαι να έχουμε αντιπυρική περίοδο χωρίς συμβάντα»

«Είναι καλό να προλαμβάνουμε και να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο. Εύχομαι να έχουμε καλή αντιπυρική περίοδο χωρίς συμβάντα, ώστε οι πολίτες να είναι ασφαλείς και το περιβάλλον προστατευμένο», τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα σχεδιασμού της άσκησης.

«Υποβάλλω τα σέβη μου, γιατί οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Νομού είναι ελάχιστοι και σηκώνουν στις πλάτες τους όλο τον σχεδιασμό, αλλά και τη διαχείριση, όταν έχουμε συμβάν. Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι δασικές πυρκαγιές, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι απαντήσαμε και πλημμυρικά φαινόμενα και έντονες χαλαζοπτώσεις και άλλου τέτοιου είδους θεομηνίες» υπερθεμάτισε η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου.

inSports

H «θρυλική περιοδεία» συνεχίζεται: Τρέλα και στην Χίο για τις ευρωκούπες του Ολυμπιακού (pics)

Μοναδικές στιγμές, με τους φίλους του Ολυμπιακού να απαθανατίζονται δίπλα στα τρόπαια του Europa Conference League και Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024