Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βενζινάδικα: Ποια πρατήρια καυσίμων πρέπει να αποφεύγεις - Το κόλπο που δελεάζει

Βενζινάδικα: Ποια πρατήρια καυσίμων πρέπει να αποφεύγεις – Το κόλπο που δελεάζει

Πώς θα αναγνωρίσετε τα καύσιμα που είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβες στα μηχανικά μέρη των οχημάτων σας

Η χαμηλότερη τιμή των καυσίμων εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ για τους οδηγούς αλλά και έναν σημαντικό κίνδυνο που θα πρέπει κανείς λάβει υπόψη του αν θέλει να αποφύγει τις βλάβες.

Με τις τιμές της βενζίνης να φλερτάρει ξανά με τα 2 ευρώ/λίτρο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οδηγοί που επιλέγουν να ανεφοδιάσουν το αυτοκίνητό τους σε εκείνα τα πρατήρια υγρών καυσίμου που διαθέτουν τις χαμηλότερες τιμές.

Νοθευμένα καύσιμα, πειραγμένες αντλίες και… χαμηλότερη τιμή

Ανέκαθεν η τιμή αποτελούσε το βασικό κριτήριο επιλογής βενζινάδικου, ωστόσο, από την έναρξη των εχθροπραξιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ίσως είναι και το μοναδικό για τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.

Αυτό επιτρέπει σε πολλούς πρατηριούχους να εξαπατούν τους οδηγούς παρέχοντας νοθευμένο ή χαμηλής ποιότητας καύσιμο με δέλεαρ τη χαμηλότερη τιμή, ενώ δεν σπανίζουν και οι καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες και την παροχή μικρότερης ποσότητας καυσίμου από την αναγραφόμενη.

Το φθηνό καύσιμο βγαίνει ακριβότερο – Πώς προέκυψε το πρόβλημα

Το γεγονός ότι το φθηνό καύσιμο μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί ακριβό, έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, η οποία έφερε στο φως το γεγονός ότι περισσότερα από 2.000 πρατήρια χαμηλού κόστος διέθεταν στην αγορά χαμηλής ποιότητας καύσιμα, προκαλώντας βλάβες σε δεκάδες αυτοκίνητα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από εταιρείες-φαντάσματα οι οποίες προμήθευαν τα πρατήρια αυτά με καύσιμα, τα οποία όχι μόνον δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους, αλλά δεν είχαν γνωστοποιηθεί στις κρατικές υπηρεσίες, ώστε να εναρμονιστούν με το ανάλογο φορολογικό καθεστώς.

Η ποσότητα των λαθραίων καυσίμων διοχετεύθηκε στην ισπανική αγορά, καταλήγοντας σε ανταγωνιστικές τιμές σε πρατήρια χαμηλού κόστους. Θέλοντας, λοιπόν, να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές, πολλοί οδηγοί έσπευσαν να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους στα συγκεκριμένα πρατήρια, προκαλώντας έστω και άθελά τους, σοβαρές βλάβες στα μηχανικά μέρη.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, το φθηνό καύσιμο που επέλεξαν αποδείχθηκε ιδιαίτερα ακριβό, καθώς τα μερικά ευρώ τα οποία γλίτωσαν κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, επεστράφησαν και με το παραπάνω για την επισκευή των μηχανικών μερών.

Sports in

Oι πέντε καλύτερες φάσεις του τελικού της Euroleague (vid)

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Κέντρικ Ναν ήταν η κορυφαία φάση στον τελικό της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024