Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα 2024: Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων - Πού παρατηρείται αυξημένη κίνηση

Πάσχα 2024: Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων – Πού παρατηρείται αυξημένη κίνηση

Σύμφωνα με την Τροχαία πρόκειται για την μεγαλύτερη έξοδο -και παράλληλα επιστροφή- μετά την πανδημία

Κορυφώνεται ώρα με την ώρα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, συγκεκριμένα για όσους αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν και τη σημερινή ημέρα, λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας η φετινή έξοδος είναι η μεγαλύτερη μετά την εποχή της πανδημίας, καθώς σχεδόν 700.000 Ι.Χ αναχώρησαν από την Αττική, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 90.000 ταξιδιώτες.

Δείτε την εξέλιξη της κυκλοφορίας live εδώ.

Που παρατηρούνται προβλήματα

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών – Κορίνθου με τα προβλήματα να ξεκινούν από το ύψος του Κιάτου με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Παράλληλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί και στο οδικό τμήμα από τα Μέγαρα έως Νέα Πέραμο.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας όπου μέχρι στιγμής υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Αυξημένη κίνηση μέχρι το βράδυ

Από την Τροχαία εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 το πρωί χθες μέχρι τις 06:00 το πρωί σήμερα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών- Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών – Λαμίας).

Επιπρόσθετα από τις 06:00 το πρωί σήμερα έως τις 12:00 το μεσημέρι 15.985 οχήματα επέστρεψαν στην Αττική μέσω Αθηνών-Κορίνθου και 7.926 από την Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Επιστροφή και με πλοία

Ήδη από νωρίς το πρωί, άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα πλοία από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε ότι θα καταφθάσουν συνολικά μες στην ημέρα περίπου 24.300 επιβάτες.

Το πρώτο κύμα επιστροφής ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας με τις εθνικές οδούς να ασφυκτιούν. Σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι της 2 τα ξημερώματα σήμερα έχουν περάσει από την Αθηνών -Κορίνθου 64.100 οχήματα και από την Αθηνών-Λαμίας 46.814.

Δείτε πλάνα από τα διόδια της Ελευσίνας λίγη ώρα νωρίτερα:

Καραμπόλα στα διόδια των Ν. Μαλγάρων

Αυξημένη καταγράφεται από τις 12 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές. Τα εμπλεκόμενα οχήματα -σύμφωνα με την Τροχαία- βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και γίνεται καταγραφή του συμβάντος.

Στο σημείο του τροχαίου εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων (αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες), το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024