Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ένας «μάγος» στο λιμάνι!

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ένας «μάγος» στο λιμάνι!

Ο Βάσκος προπονητής κατάφερε μέσα σε τρεις μόλις μήνες να περάσει στην ιστορία του Ολυμπιακού. Και τα καλύτερα έρχονται…

Όσοι δεν πιστεύουν στα θαύματα καλό είναι να το ξανασκεφτούν. Μια γρήγορη ματιά σε αυτά που συμβαίνουν στον Ολυμπιακό στους τελευταίους τρεις μήνες είναι δεδομένο πως θα τους πείσουν.

11 Φεβρουαρίου– 9 Μαΐου. Το «θαύμα» των τριών μηνών στον Ολυμπιακό με την υπογραφή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο τρίτος κατά σειρά προπονητής που ανέλαβε τον Ολυμπιακό την τρέχουσα σεζόν ήρθε σε ένα διάστημα που τα πάντα δεν έδειχναν απλά, αλλά ήταν, χαμένα. Αναλάμβανε… καμένη γη.

Και όμως την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Μαΐου ετοιμάζεται να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού έχοντας ως «προίκα» ένα ακόμη «θαύμα», το απίθανο 4-2 μέσα στο «Βίλα Παρκ». Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ένα βήμα πριν τον τελικό του Κόνφερενς στην ΟΠΑΠ Αρένα, ένα έργο με την υπογραφή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που δεν είναι απλά ένας προπονητής. Είναι και «μάγος»!

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες ο Ολυμπιακός που δεν βλεπόταν, μετατράπηκε σε μια ομάδα που δεν φοβάται κανένα, με νοοτροπία μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας, σαν αυτή που έβγαλε μέσα στο «Βίλα Παρκ» σκορπώντας στους τέσσερις ανέμους την 4η στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ Άστον Βίλα που κρατάει αγκαλιά το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα που συζητιέται περισσότερο από όλες το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, για το μικρό «θαύμα» του Έμερι, υποκλίθηκε στον «μάγο» του Ολυμπιακού, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος που μέσα σε τόσο μικρό διάστημα μπόρεσε να «φτιάξει» την ομάδα που όλοι όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό ονειρεύονται.

Γιατί ο Ολυμπιακός (και) στο «Βίλα Παρκ», στο πιο δύσκολο ματς της φετινής σεζόν δεν ήταν ελληνική ομάδα. Ήταν πρώτης γραμμής ευρωπαϊκή ομάδα που έπαιξε χωρίς να ανησυχεί για την δυναμική του αντιπάλου της. Έπαιξε με τον αέρα και τη νοοτροπία κορυφαίας ευρωπαϊκής ομάδας που… δεν βλέπει κανένα!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που πιστός στην αγωνιστική φιλοσοφία που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο πήγε κόντρα σε όλα και δικαιώνεται. Υποσχέθηκε από την αρχή έναν Ολυμπιακό επιθετικό, πιστό στο dna του.

Που θα πιέζει, θα τρέχει και θα παίζει παντού για τη νίκη! Και ο Ολυμπιακός μέσα από τις δυσκολίες του βγήκε πιο δυνατός, μέρα με την μέρα, αγώνα με τον αγώνα κατάφερε να γίνει αυτός ακριβώς που θέλει να βλέπει ο Βάσκος προπονητής.

Ο Μεντιλίμπαρ που από τις πρώτες κουβέντες που είχε κάνει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είχε ξεκαθαρίσει πως δεν συμβιβάζεται. Με ότι κόστος και αν υπάρχει. Και μέσα στην πορεία αυτή των τριών μηνών το πλήρωσε με άσχημα αποτελέσματα όπως οι δύο συνεχόμενες βαριές ήττες από Μακάμπι και ΠΑΟ μέσα στο Καραϊσκάκη.

Για καλή τύχη του Ολυμπιακού όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβλεπε μπροστά. Η απόφασή του να δώσει μετά το 1-4 από την Μακάμπι τα χέρια με τον Μεντιλίμπαρ για να είναι αυτός ο προπονητής που θα πάει τον Ολυμπιακό στην χρονιά των 100 χρόνων ζωής αποδείχθηκε ιστορική.

«Πάρτι» εκτός έδρας με τον Βάσκο!

Αυτά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ δεν… υπάρχουν. Μέχρι να έρθει ο Βάσκος ο Ολυμπιακός είχε μόλις ένα διπλό, με την Τσουκαρίτσκι στα καλοκαιρινά προκριματικά, και τώρα; Έχει πάρει τρία μεγάλα διπλά και μια πρόκριση εκτός έδρας στα πέναλτι!

Αυτή η απίθανη πορεία από τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ έως και τον ημιτελικό στο «Βίλα Παρκ» έχει το 1-0 στην Βουδαπέστη με το γκολ του Ελ Καμπί, το επικό 1-6 στην Σερβία επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ που έσπασε κοτζάμ ευρωπαϊκό ρεκόρ, την πρόκριση στα πέναλτι στην Πόλη με την Φενέρ και το προχθεσινό απίστευτο 4-2 μέσα στο Μπέρμιγχαμ επί της Άστον Βίλα! Την ίδια ώρα στο Καραϊσκάκη έχει δύο νίκες (1-0 την Φερεντσβάρος, 3-2 την Φενέρ) και την βαριά ήττα από την Μακάμπι που «έσβησε» στην ρεβάνς.

Έφτασε τα 35 γκολ!

Δύο γκολ ανά ματς πετυχαίνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Ένα απίστευτο επίτευγμα που έρχεται κυρίως μέσα από τα ματς που στον πάγκο του βρίσκεται ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Από το πρώτο ματς του καλοκαιριού με την Γκενκ στο Καραϊσκάκη έως το Μπέρμιγχαμ έχουν μεσολαβήσει 17 αγώνες με τον Ολυμπιακό να έχει σκοράρει 35 φορές! Ασύλληπτες επιδόσεις, με τα 16 να είναι στα 7 ματς του Κόνφερενς Λιγκ!

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024