Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τροχαία: Παγίδες «θανάτου» οι άδειοι δρόμοι – Κόντρες, υψηλές ταχύτητες & παραβιάσεις του ΚΟΚ

Τροχαία: Παγίδες «θανάτου» οι άδειοι δρόμοι – Κόντρες, υψηλές ταχύτητες & παραβιάσεις του ΚΟΚ

Τα μεγάλα αστικά κέντρα μπορεί να έχουν αδειάσει, οι παγίδες στους δρόμους ωστόσο παραμονεύουν. Με τον μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι οι επιλογές των οδηγών.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα μπορεί να έχουν αδειάσει, οι παγίδες στους δρόμους ωστόσο παραμονεύουν. Οδηγοί που δεν υπολογίζουν τα όρια ταχύτητας και κινούνται αρκετά πιο γρήγορα και κόντρες οδηγών με μηχανές και αυτοκίνητα.

Οι ειδικοί, μιλώντας στο MEGA, τονίζουν πως τέτοιες ημέρες που οι μεγάλες πόλεις αδειάζουν, τα τροχαία είναι σφοδρότερα.

Κάτι που εξηγείται από τις μεγαλύτερες ταχύτητες που πιάνουν οι οδηγοί, που βρίσκουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τους άδειους δρόμους ως πίστες αυτοσχέδιων αγώνων. Πολλές φορές με καθόλου ή πλημμελώς συντηρημένα αυτοκίνητα εξαιτίας της ακρίβειας.

Παραβιάσεις του ΚΟΚ

«Βλέπουμε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 100χλμ και περισσότερα, 120, 150, θεωρώντας ότι επειδή είναι άδειοι οι δρόμοι μπορούν, έχουν το δικαίωμα, να τρέξουν. Όταν βλέπουμε ένα ατύχημα να πραγματοποιείται σε τέτοιες συνθήκες, είναι τόσο σφοδρό που συνήθως τα αυτοκίνητα διαλύονται, έχουμε και σοβαρά ατυχήματα σε τραυματισμούς και θανάτους», λέει ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς.

Άλλοι δεν σταματούν καν στις διαβάσεις πεζών, με τις ταχύτητες των διερχόμενων αυτοκινήτων να είναι ιλιγγιώδεις.

«Σε καθημερινή βάση μετατρέπεται σε πίστα θανάτου, πόσω μάλλον όταν αδειάζει λίγο η πόλη, εκμεταλλεύονται τους άδειους δρόμους και τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα», λένε οι πεζοί.

Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Αυξημένη προβατική συμπεριφορά όμως παρατηρείται και στην Περιφέρεια κατά την περίοδο των εορτών.

«Παρατηρούμε φαινόμενα αυξημένης παραβατικής συμπεριφοράς τόσο εντός αστικών ιστών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, στις μεγάλες πόλεις που οι κεντρικοί οδικοί άξονες παρουσιάζουν ήπια κυκλοφορία, συχνά γίνονται ελκυστικοί για μεγάλες ταχύτητες, ακόμα και να διοργανώνονται αυτοσχέδιες κόντρες», αναφέρει ο Κίμων Λογοθέτης, σύμβουλος οδικής κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας είναι συστηματικοί κι έχουν σκοπό να περιορίσουν τις κόντρες που συνήθως κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Η αυξημένη ταχύτητα σε συνδυασμό με τις υψηλότερες πιθανότητες κατανάλωσης αλκοόλ, ειδικά σε περιόδους  γιορτών, είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος συνδυασμός. Επικίνδυνος τόσο για τους οδηγούς, όσο και για πεζούς ή θεατές αυτοσχέδιων αγώνων.

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024