Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θέλετε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή; Τότε ήρθε η ώρα για «μη διεισδυτική επαφή»

Θέλετε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή; Τότε ήρθε η ώρα για «μη διεισδυτική επαφή»

Αν επικεντρώνεστε μόνο στην επαφή, οι ειδικοί λένε ότι χάνετε πολύ χρόνο.

Όταν μιλάμε για σεξ, συχνά αναφερόμαστε στην ουσία στην διείσδυση. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Και όταν διευρύνουμε τον ορισμό του σεξ ώστε να είναι πιο περιεκτικός, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος απόλαυσης που μπορεί να προκύψει.

Εδώ είναι που προκύπτει η «μη διεισδυτική επαφή».

«Η μη διεισδυτική επαφή είναι πραγματικά ένας όρος-ομπρέλα για μια μεγάλη ποικιλία σεξουαλικών δραστηριοτήτων που δεν περιλαμβάνουν κανενός είδους διείσδυση», δήλωσε ο κλινικός σεξολόγος και εκπαιδευτής σεξουαλικότητας Lawrence Siegel στη HuffPost.

Επιπλέον, η «μη διεισδυτική επαφή» είναι μια ασφαλέστερη -αλλά όχι εντελώς ασφαλής- εναλλακτική λύση έναντι του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού σεξ, τόσο όσον αφορά τον κίνδυνο εγκυμοσύνης όσο και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Είναι «ένας τρόπος ενίσχυσης του σεξουαλικού πάθους και του ερωτισμού», συνέχισε. «Κάθε τριβή, άγγιγμα, φιλί ή χάδι που δεν περιλαμβάνει οποιοδήποτε μέρος του ενός σώματος να εισέρχεται σε οποιοδήποτε μέρος του άλλου. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τον αμοιβαίο αυνανισμό και το dry humping».

Αυτό που πολλοί άνθρωποι αποκαλούν προκαταρκτικά θα μπορούσε να θεωρηθεί «μη διεισδυτική επαφή». Αλλά όταν αναφερόμαστε σε όλες αυτές τις σεξουαλικές πράξεις ως απλά προκαταρκτικά, ενισχύεται η ιδέα ότι η διείσδυση είναι το κύριο γεγονός. Στην πραγματικότητα, αυτές οι ευχάριστες δραστηριότητες μπορούν να αποτελέσουν από μόνες τους μια ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία, ακόμη και όταν δεν οδηγούν σε επαφή, δήλωσε ο Siegel.

Τα οφέλη

Μόλις φτάσετε σε μια ορισμένη ηλικία ή φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο στάδιο της σχέσης σας, το σεξ συχνά σημαίνει λίγο βιαστικά προκαταρκτικά ως ορεκτικό πριν προχωρήσετε στην επαφή ως κυρίως πιάτο.

Η «μη διεισδυτική επαφή» μπορεί να σπάσει τα βαρετά ή επαναλαμβανόμενα μοτίβα στα οποία μπορεί να έχετε περιέλθει στην κρεβατοκάμαρα, ανοίγοντας νέους ή ξεχασμένους δρόμους προς τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

«Πολλοί από εμάς θυμόμαστε τις απαρχές των σεξουαλικών μας ανακαλύψεων, ακόμη και τις απαρχές των σχέσεών μας που ξεκίνησαν με το χαμούρεμα και το «ψηλάφισμα» ή το «άγγιγμα» και πόσο συναρπαστικό ήταν αυτό», δήλωσε ο Siegel.

«Ο εντοπισμός της βασικής σας επιθυμίας μοιάζει με την ανακάλυψη του είδους του μυθιστορήματος που γράφετε. Ως συγγραφέας, μπορείτε να εμπλουτίσετε αυτή την εμπειρία ενσωματώνοντας στοιχεία που εντείνουν τα συγκεκριμένα συναισθήματα που θέλετε να εξερευνήσετε»

Η «μη διεισδυτική επαφή» σας ωθεί επίσης να είστε πιο δημιουργικοί σεξουαλικά και να συνδεθείτε με τους συντρόφους σας με πιο προμελετημένους τρόπους, «βοηθώντας τους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση και τη διέγερση πέρα από τα γεννητικά όργανα», δήλωσε η σεξολόγος και σεξουαλική παιδαγωγός Goody Howard.

Η εγκατάλειψη των σεξουαλικών δραστηριοτήτων

Η υιοθέτηση της «μη διεισδυτικής επαφής» μπορεί επίσης να είναι εξαιρετική για τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα διέγερσης, είπε η σεξοθεραπεύτρια, κλινική ψυχολόγος Nazanin Moali – μερικοί από τους οποίους μπορεί να αποφεύγουν εντελώς το σεξ εξαιτίας αυτών των προβλημάτων.

Το ίδιο ισχύει και για άτομα με ορισμένες παθήσεις ή φυσικούς περιορισμούς που απομακρύνουν το διεισδυτικό σεξ από το τραπέζι.

«Μέσα σε πολλές ετεροφυλόφιλες σχέσεις, οι σεξουαλικές επαφές συχνά ξεκινούν με στύση και καταλήγουν στην εκσπερμάτωση», είπε. «Κατά συνέπεια, οι δυσκολίες όσον αφορά τη στύση μπορεί να οδηγήσουν σε πλήρη εγκατάλειψη των σεξουαλικών δραστηριοτήτων».

Επιπλέον, η «μη διεισδυτική επαφή» είναι μια ασφαλέστερη -αλλά όχι εντελώς ασφαλής- εναλλακτική λύση έναντι του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού σεξ, τόσο όσον αφορά τον κίνδυνο εγκυμοσύνης όσο και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η αφετηρία

Πρώτον, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε μια από τις καλύτερες σεξουαλικές σας εμπειρίες. Σκεφτείτε τι αισθανθήκατε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε αυτό που η Moali αποκαλεί «τα βασικά ερωτικά σας συναισθήματα».

«Για πολλούς, τα σταθερά μοτίβα κάνουν το σεξ αξέχαστο και συναρπαστικό. Για κάποιους, αυτό μπορεί να είναι η συγκίνηση του να είσαι επιθυμητός, για άλλους, η αίσθηση ντροπής και για άλλους πάλι, πρόκειται για την ανταλλαγή δύναμης», εξηγεί.

«Ο εντοπισμός της βασικής σας επιθυμίας μοιάζει με την ανακάλυψη του είδους του μυθιστορήματος που γράφετε. Ως συγγραφέας, μπορείτε να εμπλουτίσετε αυτή την εμπειρία ενσωματώνοντας στοιχεία που εντείνουν τα συγκεκριμένα συναισθήματα που θέλετε να εξερευνήσετε».

*Με πληροφορίες από Huffpost.com | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Metro-Goldwyn Meyer (MGM) – © 2001

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024