Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η επιχείρηση Ασπίδες παρέχει 100% προστασία στα πλοία»

«Η επιχείρηση Ασπίδες παρέχει 100% προστασία στα πλοία»

Μαζική επίθεση που διήρκησε ώρες δέχθηκε το πλοίο ελληνικών συμφερόντων στην Ερυθρά Θάλασσα, τονίζει το αρχηγείο της επιχείρησης «Ασπίδες».

Για την επίθεση εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης «Ασπίδες», τονίζοντας ότι το χθεσινό συμβάν διήρκησε αρκετές ώρες.

«Υπήρχε μια μαζική επίθεση με πυραύλους και UAV» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπούρας σχετικά με την επίθεση εναντίον τεσσάρων πλοίων – δύο εμπορικών και δύο πολεμικών.

«Η EUNAVFOR ASPIDES έχει αμυντική αποστολή, να προστατεύει τη ναυτιλία που αποτελεί στόχο επιθέσεων στη θάλασσα ή από αέρος. Οποιαδήποτε αντίδραση θα έρχεται πάντα ως συνέπεια μιας επίθεσης και θα είναι αναγκαία, αναλογική και θα περιορίζεται στον διεθνή θαλάσσιο ή εναέριο χώρο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το αρχηγείο της αποστολής στη Λάρισα.

«Δεν έχει απειληθεί πλοίο με ελληνική σημαία»

Απαντώντας αν έχει μέχρι στιγμής απειληθεί κάποια ελληνικό πλοίο, ο εκπρόσωπος της επιχείρησης του ΝΑΤΟ τόνισε: «Μέχρι στιγμής δεν έχει απειληθεί πλοίο με ελληνική σημαία, μόνο πλοίο ελληνικών συμφερόντων».

Σύμφωνα με τον κ. Μπούρα «η EUNAVFOR ASPIDES μέχρι στιγμής έχει προστατεύσει – συνοδεύσει αρκετά πλοία ελληνικών συμφερόντων ή μερικά με ελληνική σημαία». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα στατιστικά στοιχεία της επιχείρησης δεν μπορούν να δοθούν ακόμα στη δημοσιότητα.

«Μέχρι σήμερα η επιχείρηση Ασπίδες έχει παράσχει 100% προστασία στα καράβια που έχει συνοδεύσει» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «το ποσοστό των πλοίων ελληνικών συμφερόντων που έχουν ζητήσει προστασία και η EUNAVFOR ASPIDES έχουν συνοδεύσει – προστατεύσει είναι αρκετά μεγάλο».

Μιλώντας για τη διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου ένα πλοίο να τεθεί υπό την προστασία της νατοϊκής επιχείρησης, ο κ. Μπούρας ανέφερε ότι «τα αιτήματα πλοίων για προστασία & συνοδεία από την EUNAVFOR ASPIDES υποβάλλονται από τις ναυτιλιακές εταιρείες στο Maritime Security Centre – Horn of Africa (MSCHOA) 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην περιοχή».

Sports in

Τερίμ: «Είμαι σίγουρος πως θα κατακτήσετε το Κύπελλο- Ζητάω συγγνώμη αν αδίκησα κάποιον»

Ο Φατίχ Τερίμ βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και αποχαιρέτισε τους παίκτες, λέγοντάς τους ότι είναι σίγουρος ότι θα κάνουν το 2×2 στο τέλος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024