Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ
Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο
Το περασμένο καλοκαίρι η Τότεναμ έκανε μεγάλη προσπάθεια για να προσλάβει τον Άρνε Σλοτ στην τεχνική της ηγεσία, αλλά η Φέγενορντ αρνήθηκε πεισματικά τις δελεαστικές προτάσεις που έκαναν οι Λονδρέζοι.
Ίσως λοιπόν να του βγήκε σε… καλό του Ολλανδού προπονητή εκείνη η άρνηση, καθώς εδώ και λίγες μέρες είναι επίσημη η συμφωνία του 45χρονου τεχνικού με την διοίκηση της Λίβερπουλ.
Ο Σλοτ όπως είναι γνωστό εδώ και λίγες μέρες θ’ αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των «κόκκινων», αναλαμβάνοντας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.
Το κλίμα δίχως άλλο στην «κόκκινη» πλευρά της πόλης είναι… ζόρικο μετά την αποτυχία της ομάδας σε όλα τα μέτωπα μέσα σε λίγες μόλις μέρες.
Τα σύννεφα βεβαίως είχαν μαζευτεί στο ουρανό του «Άνφιλντ» εδώ και πολύ καιρό και πιο συγκεκριμένα όταν ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν.
Οι οπαδοί των «κόκκινων» κάθονταν σε… αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας το όνομα του διαδόχου του Γερμανού τεχνικού και στο άκουσμα του Άρνε Σλοτ υπήρξε «παγωμάρα».
Πολλοί είναι εκείνοι που περίμεναν κάποια άλλη επιλογή και στο Λίβερπουλ πλανάται πλέον ένα μεγάλο ερώτημα. «Είναι ο Σλοτ ιδανικός για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας»;
Το ερώτημα είναι απλό, αλλά η απάντηση δύσκολη και κάπως έτσι η αγγλική ομάδα έχει μπει σε μια δύσκολη διαδικασία ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε έχει μπει σε μια μεγάλη δοκιμασία.
Τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του ο Σλοτ δεν τα λες και λίγα. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν ικανό προπονητή, ο οποίος έχει παρουσιάσει έργο στις ομάδες που δούλεψε και η παρουσία του σε Άλκμααρ, Φέγενορντ κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.
Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν, κανείς δηλαδή δεν ισχυρίζεται ότι ο Σλοτ δεν είναι καλός προπονητής. Το αντίθετο μάλιστα, σχεδόν όλοι θεωρούν πως έχει καλές ιδέες για το ποδόσφαιρο και έχει να δώσει πράγματα.
Αυτό όμως που «καίει» τούτη την ώρα την Λίβερπουλ δεν είναι να μάθει αν ο Σλοτ είναι καλός προπονητής. Αυτό έχει απαντηθεί.
Αυτό που «καίει» την ομάδα του λιμανιού είναι αν ο Ολλανδός είναι ο κατάλληλος για τον πάγκο της Λίβερπουλ σε μια μεταβατική μάλιστα περίοδο.
Κρίνοντας κάποιος και από τα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, μπορεί να καταλάβει πως κι εκεί υπάρχει σκεπτικισμός για την απόφαση των διοικούντων την Λίβερπουλ.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που φέρνουν στο… προσκήνιο την επιλογή που είχε κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Έρικ Τεν Χαγκ, αναφέροντας πως το ολλανδικό… πείραμα της Γιουνάιτεντ απέτυχε.
Ίσως θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να προεξοφλήσουν μια αποτυχία της Λίβερπουλ στην επιλογή διαδόχου του Γιούργκεν Κλοπ, αν και το να κρίνει κάποιος έναν προπονητή πριν αυτός κάνει την πρώτη του προπόνηση είναι άστοχο και άδικο.
Ο Σλοτ έχει σίγουρα πολύ δύσκολη αποστολή του μπροστά του για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα καλείται να διαμορφώσει ένα νέο αγωνιστικό «κάδρο» στην αγγλική ομάδα, αλλάζοντας ίσως και πολλά πρόσωπα ενδεχομένως και φιλοσοφία παιχνιδιού.
Το πιο μεγάλο όμως στοίχημα του Σλοτ είναι να ταιριάξει με την ομάδα της Λίβερπουλ, όπως ταίριαξε ο Κλοπ. Ο Γερμανός έγινε ένα με τον σύλλογο, με τον κόσμο, με την πόλη κι αυτό τον βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό και στο αγωνιστικό σκέλος.
Και είναι προφανές ότι η σχέση που είχε «κτίσει» ο Κλοπ με την Λίβερπουλ ήταν μοναδική, θαρρείς και δεν ήταν Γερμανός, αλλά Άγγλος που είχε γεννηθεί στην πόλη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και οπαδός των «reds» από τα γεννοφάσκια του.
Μπορεί άραγε ο Σλοτ να βαδίσει στα χνάρια του προκατόχου του; Άλλο ένα ερώτημα χωρίς απάντηση. Και πως μπορείς άλλωστε ν’ απαντήσεις όταν δεν έχει κάνει ούτε μια προπόνηση;
- Λίβανος: Τουλάχιστον 1 παιδί σκοτώνεται κάθε μέρα και άλλα 10 τραυματίζονται, λέει η UNICEF
- Αιμίλιος Παπαθανασίου: Εξελέγη στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Νέα τρομο-ομάδα
- Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Σοκάρουν οι εικόνες μέσα από το διαμέρισμα – Βρέθηκαν όπλο και κινητό τηλέφωνο
- Η νύχτα που ο Λάνθιμος «ζήλεψε» τη σκηνοθεσία και το κάστινγκ του Μπαρτζώκα…
- Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Διχασμένη η ελληνική κοινωνία – Διαφορετικές γενιές, διαφορετικές απόψεις