Διακομματική Επιτροπή: «Πόρτα» σε debate για τις ευρωεκλογές από τη ΝΔ – Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Δύο debates ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, να αρνείται τη διεξαγωγή τους.
Την διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών, ενός με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι εφόσον υπάρξει συμφωνία ένα δεύτερο ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Διακομματική Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές χωρίς να λάβει θετική απάντηση από το κυβερνών κόμμα.
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε τη διεξαγωγή, λέγοντας πως τα debates γίνονται με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.
Στη συνεδρίαση της Διακομματικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν η εκπρόσωπος Τύπου, Βούλα Κεχαγιά και ο Οικονομικός Διευθυντής, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντής της Γιάννη Σμυρλή.
Διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών
Επιπλέον, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να διευκρινιστεί εάν αξιολογείται έως σοβαρό περιστατικό η διάρρηξη που έγινε στη διεύθυνση εκλογών του υπουργείου την Παρασκευή, με την επισήμανση ότι ήρθε σε μια χρονική στιγμή που διεξάγεται έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ προκύπτουν και νέα στοιχεία.
Το υπουργείο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει η αστυνομία και η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία ελέγχει τους υπολογιστές της συγκεκριμένης διεύθυνσης εκλογών. Επίσης έγινε μια προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος καθώς τονίστηκε πως από την πρώτη ενημέρωση που έχει το υπουργείο δεν εκλάπη κάτι κι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια παράνομη ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος επιφυλάσσεται να παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη υπόθεση.
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442