Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της μουσικής»

ΕΚΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της μουσικής»

Συνεργασία ανάμεσα στον ιστορικό σύλλογο και το ΕΚΠΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη τη Δευτέρα 22 Απριλίου μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ιστορικού συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», που ιδρύθηκε το 1953 και για από το 1977 έως το 2009 είχε ως πρόεδρο τον Χρήστο Λαμπράκη συμβάλλοντας αποφασιστικά και στη δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ειδικότερα, το μνημόνιο υπεγράφη μεταξύ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο, και του Συλλόγου «Oι Φίλοι της Μουσικής», από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Πάνο Δημαρά. Συντονιστές των κοινών δράσεων είναι η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Τ.Μ.Σ.) κ. Αναστασία Γεωργάκη και ο Διευθυντής του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» κ. Αλέξανδρος Χαρκιολάκης. Συνυπογράφοντες συντονιστές είναι, επίσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τ.Μ.Σ. κ. Ιάκωβος Στανχάουερ και η κ. Αλίνα Καλοπανά, Ε.ΔΙ.Π. του Τ.Μ.Σ. Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό συμμετείχε και το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης.

Η συνεργασία που ενεργοποιείται με το Μνημόνιο Συνεργασίας και εκτείνεται σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης των συμβαλλομένων, υλοποιείται με δράσεις όπως (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά):

  • Πρακτική άσκηση φοιτητών του Τ.Μ.Σ. Ε.Κ.Π.Α. στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος-Λίλιαν Βουδούρη.
  • Συνδιοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών δράσεων, υλοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων και συνεδρίων ενημερωτικού και ερευνητικού περιεχομένου σε θέματα που αφορούν σε κοινούς τομείς δραστηριότητας.
  • Επιμέλεια, οργάνωση και παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος.
  • Συμμετοχή των στελεχών των φορέων σε επιλεγμένες διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες κοινού ενδιαφέροντος.
  • Συνεργασία στην ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και διεκδίκηση ευκαιριών για αξιοποίηση εγχώριων και διεθνών ερευνητικών κονδυλίων.
  • Ελεύθερη πρόσβαση στις βιβλιοθήκες των φορέων, σύμφωνα και με τον κανονισμό τους.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, κατά την τελετή υπογραφής τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας του Ε.Κ.Π.Α. με Ιδρύματα και φορείς σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, γεγονός που συμβάλλει στην εξωστρέφεια του Ε.Κ.Π.Α. και στην παρουσία του, μέσω των κοινών δράσεων, σε ευρύτερα σημεία, παράλληλα με το εκπαιδευτικό και το ερευνητικό του έργο.

Sports in

Τρίτη Euroleague και έκτο συνολικά ευρωπαϊκό για τον Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός πήρε την Euroleague και ο Εργκίν Αταμάν έφτασε τις τρεις κατακτήσεις στην καριέρα του, ενώ συνολικά έχει έξι ευρωπαϊκά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024