Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Tesla: Ο Μασκ λέει πως το ρομπότ Optimus θα είναι έτοιμο το 2025

Το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus μπορεί ήδη να διπλώνει μπλουζάκια. Σύντομα θα είναι έτοιμο να πιάσει δουλειά στο εργοστάσιο, λέει ο Μασκ

Το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus παραμένει για την ώρα στα εργαστήρια της Tesla, θα είναι όμως έτοιμο να βγει στην αγορά μέχρι τα τέλη του 2025, προέβλεψε ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ, o οποίος πιστεύει ότι η ρομποτική θα γίνει στο μέλλον πιο κερδοφόρος από την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Tesla είναι μια από τις αρκετές εταιρείες τεχνολογίας που αναπτύσσουν ανθρωποειδή ρομπότ για  επικίνδυνες ή ανιαρές εργασίες, την ώρα που αρκετές βιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των επενδυτών, αναφέρει το Reuters, ο Μασκ εκτίμησε ότι ήδη από τα τέλη της φετινής χρονιάς το Optimus θα είναι ικανό να εκτελεί εργασίες σε εργοστασιακό περιβάλλον.

Η ιαπωνική Honda και η εταιρεία Boston Dynamics που ανήκει στη Honda αναπτύσσουν ανθρωποειδή ρομπότ εδώ και χρόνια, δείχνουν όμως να απέχουν αρκετά χρόνια από ένα πρακτικά χρήσιμο προϊόν.

Πιο πρόσφατα, η πρόοδος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης επιτάχυνε τις εξελίξεις. Η αμερικανική Figure AI, η οποία συνεργάζεται με την OpenAI και χρηματοδοτείται από την Nvidia, εξασφάλισε συμφωνία με την BMW για τη χρήση ανθρωποειδών ρομπότ σε εργοστάσιο αυτοκινήτων.

Ο Έλον Μασκ θεωρεί ότι η επανάσταση των ανθρωποειδών έρχεται σύντομα. Παλαιότερα μάλιστα  είχε εκτιμήσει ότι τα ρομπότ θα είναι πιο επικερδή για την Tesla από ό,τι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, η Tesla βρίσκεται πιο κοντά σε ένα ρομπότ με ενσωματωμένες λειτουργίες συμπερασματικής λογικής που θα μπορεί να παραχθεί σε επαρκείς ποσότητες, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στην ενημέρωση της Τρίτης.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Μασκ έχει μια μακρά ιστορία υπεραισιόδοξων προβλέψεων: το 2019 είπε στους επενδυτές ότι η Tesla θα δημιουργούσε έναν ολόκληρο στόλο από ρομποτικά ταξί μέχρι το 2020.

Το πρώτο πρωτότυπο του Optimus παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022. Φέτος, η Tesla παρουσίασε βίντεο με ένα ρομπότ δεύτερης γενιάς που δίπλωνε μπλουζάκια στα εργαστήρια της εταιρείας.

Τον Φεβρουάριο, η Figure AI είχε αναρτήσει βίντεο με το δικό της ρομπότ να χειρίζεται διάφορα οικιακά αντικείμενα ενώ παράλληλα συνομιλούσε με έναν άνθρωπο, ενώ η Boston Dynamics επέδειξε μια ηλεκτροκίνητη βερσιόν του ρομπότ Asla με κεφάλι και αρθρώσεις που περιστρέφονται 360 μοίρες.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024