Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χεζμπολάχ: Εξαπέλυσε επίθεση βαθύτερα από ποτέ στο ισραηλινό έδαφος - Αναφορές για πλήγμα σε στρατιωτική βάση

Χεζμπολάχ: Εξαπέλυσε επίθεση βαθύτερα από ποτέ στο ισραηλινό έδαφος – Αναφορές για πλήγμα σε στρατιωτική βάση

Η επίθεση της Χεζμπολάχ ήρθε μετά τη δολοφονία υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων κοντά στη Χάιφα την Τρίτη, στα βαθύτερα πλήγματα εντός του ισραηλινού εδάφους από τον Οκτώβριο που ξεκίνησαν οι διασυνοριακές εχθροπραξίες και ο πόλεμος στη Γάζα.

Το χτύπημα της Χεζμπολάχ ήρθε λίγες ώρες μετά την επίθεση ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που έπληξε ένα όχημα κοντά στη νότια πόλη Ααντλούν του Λιβάνου νωρίτερα την Τρίτη, σκοτώνοντας δύο άτομα, ανάμεσά τους και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης.

Σε ανακοίνωση που κοινοποίησε ο σταθμός Al-Manar του κινήματος, η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι «εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με τη χρήση drones με στόχο το αρχηγείο της ταξιαρχίας Γκολάνι και τη μονάδα Egoz 621 που βρίσκονται η στρατιωτικοί στρατώνες Shraga στα βόρεια της κατεχόμενης πόλης Άκρα».

Βίντεο της Χεζμπολάχ με την επίθεση

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ότι η αεράμυνά του κατέρριψε δύο «ύποπτους εναέριους στόχους» πάνω από τη θάλασσα στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η Χεζμπολάχ αναγνώρισε τους δύο νεκρούς από την ισραηλινή επίθεση ως τον μαχητή της Αντίστασης Χουσεΐν Αλί Αζκούλ (Χάντι) από την πόλη Καλάγουεϊ και κάτοικο της πόλης Αντλούν στο και τον Μοχάμεντ Χαλίλ Αττίγια, με το κωδικό όνομα Σατζίντ, γεννημένου το 1994, από την πόλη Κάνα και κάτοικο της πόλης Σαραφάντ του νότιου Λιβάνου.

Με νέες επιθέσεις απαντά το Ισραήλ

Σε μια μεταγενέστερη ανακοίνωση, η Ισλαμική Αντίσταση δήλωσε ότι οι μαχητές της επιτέθηκαν με κατάλληλα όπλα εναντίον μιας συγκέντρωσης ισραηλινών στρατιωτών κατοχής στην περιοχή του al-Assi, επιτυγχάνοντας άμεσα χτυπήματα.

Ο ανταποκριτής του Al Mayadeen στο Λίβανο είχε αναφέρει ότι επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από το νότιο Λίβανο έπληξαν ισραηλινό στρατιωτικό στόχο σε έναν από τους παράκτιους οικισμούς, σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι σειρήνες ηχούσαν στην περιοχή Άνω αλ Τζαλίλ για διείσδυση μη επανδρωμένου αεροσκάφους και ανέφεραν ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι αναχαίτισης προς ύποπτο εναέριο στόχο στον ουρανό της Ναχαρίγια.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ επεσήμαναν επίσης ότι σειρήνες ήχησαν σε πολυάριθμους βόρειους οικισμούς που έφθασαν μέχρι την πόλη Άκρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις IDF ότι δέχτηκαν πλήγμα οι εγκαταστάσεις τους ενώ ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν νέα επίθεση στον Λίβανο.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024