Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Αθώωσαν καταλάθος βαρόνο ναρκωτικών - Σχεδίαζε να σκοτώσει τη διάδοχο του ολλανδικού θρόνου

Ισπανία: Αθώωσαν καταλάθος βαρόνο ναρκωτικών – Σχεδίαζε να σκοτώσει τη διάδοχο του ολλανδικού θρόνου

Στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης ο δικαστής τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση 50.000 ευρώ

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία μετά την είδηση ότι λόγω δικαστικής σύγχυσης ένας διαβόητος βαρόνος ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σχεδίαζε να σκοτώσει την διάδοχο του ολλανδικού θρόνου και τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαρκ Ρούτε.

Ο Καρίμ Μπουγιαχριτσάν, αρχηγός της «Mocro Maffia» συνελήφθη τον Ιανουάριο έπειτα από μια μεγάλη επιχείρηση ακολουθούμενη από μια πενταετή έρευνα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οι ολλανδικές αρχές στην είδηση της σύλληψής του, έστειλαν αίτημα στο Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας προκειμένου να τον εκδώσει και να σταλεί πίσω στην Ολλανδία ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με την «αυτοκρατορία» του.

Οι ολλανδικές αρχές ζήτησαν δύο φορές την έκδοσή του από το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας

Αν και η απάντηση στο αίτημα ήταν θετικό, το Επαρχιακό Δικαστήριο στη Μάλαγα το οποίο έχει δικαιοδοσία στην περιοχή όπου συνελήφθη ο Μπουγιαχριτσάν αρνήθηκε την έκδοσή του υποστηρίζοντας ότι έπρεπε πρώτα να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες στην Ισπανία.

Οι ολλανδικές αρχές άσκησαν έφεση, καταθέτοντας νέο, επείγον αίτημα, τονίζοντας ότι το αφεντικό του καρτέλ ήταν ένας από τους πιο καταζητούμενους εγκληματίες της Ιντερπόλ, όπως αναφέρει το Politico.

Πλήρωσε την εγγύηση και εξαφανίστηκε

Αυτό που τελικά οδήγησε τον Μπουγιαχριτσάν έξω από τη φυλακή είναι το γεγονός ότι το Εθνικό Δικαστήριο αμέλησε να εκδώσει ένταλμα κράτησης που θα εξασφάλιζε την παραμονή του πίσω από τα κάγκελα μέχρι να πραγματοποιηθεί η έκδοσή του στην Ολλανδία.

Όταν η υπόθεση για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκδικάστηκε για πρώτη φορά στη Μάλαγα τον περασμένο μήνα, ο δικαστής συμφώνησε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση 50.000 ευρώ. Φυσικά ο Μπουγιαχριτσάν πλήρωσε αμέσως την εγγύηση και έφυγε από την πόλη. Έκτοτε δεν τον έχει δει κανείς.

Το 2022 η πριγκίπισσα Αμαλία, διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο βασιλικό παλάτι από τις φοιτητικές εστίες της Ολλανδίας στις οποίες διέμενε καθώς οι Αρχές είχαν αξιόπιστα στοιχεία ότι ο Μπουγιαχριτσάν σχεδίαζε είτε να την απαγάγει είτε να την δολοφονήσει.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024