Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Πάτμος είναι έτοιμη για την Μεγάλη Εβδομάδα

Η Πάτμος είναι έτοιμη για την Μεγάλη Εβδομάδα

Συνέντευξη του Δημάρχου Πάτμου, στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Στο επίκεντρο της νέας δημοτικής Αρχής Πάτμου έχουν βρεθεί οι νέοι του νησιού. «Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των νέων ηλικιακών ομάδων, που αποτελούν το αύριο του νησιού μας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Πάτμος να αποκτήσει νέους χώρους αναψυχής καθώς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα δώσουν την δυνατότητα να αναβαθμιστεί το επίπεδο ζωής των νέων μας», εξηγεί ο δήμαρχος του νησιού, Νικήτας Τσαμπαλάκης.

Ποιες από τις προτεραιότητες που είχατε θέσει καταφέρατε να «τρέξετε» στο πρώτο τετράμηνο της θητείας σας;

Η νέα δημοτική αρχή επέλεξε συνειδητά στο ξεκίνημά της, να μην υπάρξει καμία περίοδος προσαρμογής. Η αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της καθημερινότητας αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας και δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για περαιτέρω καθυστέρηση. Σε αυτό το σύντομο στάδιο της θητείας μας, έχουμε καταφέρει ήδη, να φέρουμε εις πέρας ορισμένα αξιόλογα έργα για το νησί μας, τα οποία θα συντελέσουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι η παρέμβαση στο αποχετευτικό δίκτυο της πλατείας της Σκάλας, στο κεντρικότερο σημείο του νησιού μας, λύνοντας επιτέλους ένα πρόβλημα ετών, το οποίο δυσφήμιζε την Πάτμο. Επιπλέον, έχουμε προχωρήσει στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος έλλειψης νερού, που αντιμετωπίζει το νησί μας, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Γνωρίζουμε καλά ότι έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας. Έχουμε όμως όρεξη, να δουλέψουμε σκληρά και να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις για το καλό των κατοίκων και του τόπου μας.

Τα βασικά προβλήματα

Το σημαντικότερο πρόβλημα του νησιού που «επιμένει»;

Τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά, είμαστε όμως βέβαιοι, ότι θα δώσουμε τις κατάλληλες λύσεις. Αξίζει, ωστόσο, να σταθώ στο θέμα της Υγείας, το οποίο αποτελεί το ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Σήμερα, η κατάσταση στον τομέα της Υγείας στο νησί μας είναι σαφώς καλύτερη από την εικόνα που παρουσίαζε λίγα χρόνια πριν. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης και για αυτό το λόγο έχουμε την υποχρέωση, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και να αποκτήσουν το αίσθημα της ασφάλειας στον τόπο τους. Επίσης, στο επίκεντρο της θητείας, που ξεκινά για τη νέα δημοτική αρχή, τίθεται η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Νεολαία μας.

Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των νέων ηλικιακών ομάδων, που αποτελούν το αύριο του νησιού μας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Πάτμος να αποκτήσει νέους χώρους αναψυχής καθώς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα δώσουν την δυνατότητα να αναβαθμιστεί το επίπεδο ζωής των νέων μας.

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στην Μεγ. Εβδομάδα. Είναι έτοιμη η Πάτμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες;

Ναι, η Πάτμος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Το «νησί της Αποκάλυψης» αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για θρησκευτικό τουρισμό, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να γιορτάσουν το Πάσχα με ιδιαίτερη κατάνυξη. Η νέα Δημοτική αρχή, οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι του νησιού εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι όλα θα είναι έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών και των πιστών, που θα έρθουν για να ανακαλύψουν το νησί μας αυτήν τη σημαντική θρησκευτική εορτή της χριστιανοσύνης. Σε όλη την Πάτμο είναι έντονο το αίσθημα της συνεργασίας και της αφοσίωσης και είμαστε βέβαιοι, ότι θα προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια μοναδική εμπειρία, που θα τους μείνει αξέχαστη.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

Sports in

Super League: Πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα για τη σεζόν 2024/2025

Οι αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024