Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Τήνου: Η Ιερή ατμόσφαιρα περιβάλλει το νησί μας

Δήμαρχος Τήνου: Η Ιερή ατμόσφαιρα περιβάλλει το νησί μας

Συνέντευξη στο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, παραχώρησε ο Δήμαρχος Τήνου.

Η Ιερή ατμόσφαιρα περιβάλλει την Τήνο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. «Το Πάσχα όμως στη Τήνο γιορτάζεται με την θρησκευτική παράδοση που επιβάλλουν οι Άγιες αυτές ημέρες», σημειώνει ο δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος συμπληρώνει πως στο πρώτο τρίμηνο, η νέα δημοτική Αρχή στόχευσε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου.

Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων σας. Ποια ήταν η δυσκολότερη απόφαση που κληθήκατε να λάβετε;

Αγαπώ την ευθύνη και είμαι πάντα έτοιμος να πάρω κάθε δύσκολη απόφαση που θα χρειαστεί. Άλλωστε, στο τέλος της διαδρομής αξίζει να έχεις φέρει αποτέλεσμα και να είσαι χρήσιμος για την κοινωνία και τους συμπολίτες σου. Πριν μερικούς μήνες οι πολίτες της Τήνου μας έδωσαν την λαϊκή ετυμηγορία να κυβερνήσουμε το νησί μέχρι το 2028. Το αποτύπωμα της τετραετίας που πέρασε  δεν ήταν απολύτως θετικό καθώς από την  απερχόμενη Δημοτική Αρχή κληρονομήσαμε εκτός από χρέη και μια σειρά από προβλήματα! Παρ’ όλα αυτά κινηθήκαμε πολύ γοργά προς όλες τις κατευθύνσεις και σχεδιάσαμε με τους συνεργάτες μου άμεσες λύσεις. Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα που δυσμοσμίας που έχει προκύψει με το Βιολογικό Καθαρισμό στο νησί και το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε πριν ακόμα αναλάβουμε επίσημα καθήκοντα!

 Υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, λειψυδρία: Είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του νησιού;

Στο πρώτο τρίμηνο, στοχεύσαμε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και στην υλοποίηση έργων ιδιαίτερα σημαντικών για την όσο το δυνατόν ομαλή λειτουργία του νησιού κατά τη θερινή περίοδο. Σκοπός μας η αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών ύδρευσης και φυσικά ψηλά στην ατζέντα μας ήταν το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας στο νησί μας. Διανύσαμε έναν αγώνα δρόμου και για τα δύο αυτά προβλήματα και στο πρόβλημα της λειψυδρίας έχουμε ήδη απτά αποτελέσματα.

Μετά από συντονισμένες κινήσεις και αλλεπάλληλες συναντήσεις, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, επιτεύχθηκε η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ενός εργοστασίου αφαλάτωσης στο νησί.

Συνεχίζουμε δυναμικά για να κερδίσουμε πλήρως το στοίχημα που έχουμε θέσει ως νέα Δημοτική Αρχή στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας! Πολύ σύντομα ευελπιστώ πως θα έχουμε και περισσότερα θετικά νέα γύρω από την οριστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Όσον αφορά το πρόβλημα του Κέντρου Υγείας έφτασα μέχρι το πρωθυπουργικό Μέγαρο στις πρώτες εβδομάδες της ανάληψης των καθηκόντων μου.

Έθεσα στον ίδιο τον Πρόεδρο της κυβέρνησης το ζήτημα και μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ευελπιστώ ότι σε μερικές ημέρες θα έχουμε θετικά νέα .  Έχουμε εξασφαλίσει από τα επίσημα χείλη του αρμόδιου Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την δέσμευση για μια σημαντική ενίσχυση σε εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας του νησιού μας πριν την έναρξη της θερινής περιόδου.

Πώς προετοιμάζεται η Τήνος για το Πάσχα;

 Η ιερή ατμόσφαιρα περιβάλλει το νησί μας  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το Πάσχα όμως στη Τήνο γιορτάζεται με την  θρησκευτική παράδοση που επιβάλλουν οι Άγιες αυτές ημέρες. Στο νησί μας ο επισκέπτης θα συναντήσει μοναδικά και ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα, που αποτελούν παρακαταθήκη και προσφέρουν απλόχερα την θρησκευτική κατάνυξη των ημερών! Έθιμα που προστατεύονται, τηρούνται και διατηρούνται αλλά περνάνε και από γενιά σε γενιά ατόφια και αυθεντικά.

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024