Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρίτη: Πώς θα τα βγάλουμε πέρα (και) σήμερα;

Τρίτη: Πώς θα τα βγάλουμε πέρα (και) σήμερα;

Δεν είναι μόνο η Δευτέρα. Η Τρίτη αποτελεί μια εξίσου κουραστική μέρα μιας και το Σαββατοκύριακο βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά μας…

Η Δευτέρα είναι για πολλούς από εμάς μελαγχολική. Την Τετάρτη η διάθεσή μας αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει μιας και είμαστε στα μέσα της εβδομάδας. Η Πέμπτη και η Παρασκευή είναι πλέον πολύ καλές ημέρες αφού η ξεκούραση του Σαββατοκύριακου είναι μια ανάσα μακριά. Τι γίνεται όμως με την Τρίτη;

Αν και δεν μιλάμε σχεδόν ποτέ για αυτήν τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας, αξίζει την προσοχή μας μιας και η Τρίτη φαίνεται να είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, κουραστική από τη Δευτέρα με τις λίστες των υποχρεώσεων να είναι πολλές και την Παρασκευή να είναι ακόμα πολύ, πολύ μακριά μας.

Πώς λοιπόν θα τα βγάλουμε (και) σήμερα πέρα;

Κάντε το πρωινό σας πιο ευχάριστο

Αν ξυπνήσατε σήμερα με ένα επιφώνημα δυσαρέσκειας για τα τόσα πράγματα που πρέπει να φέρετε εις πέρας, προσπαθήστε να ξεκινήσετε την ημέρα με μια πιο θετική νοοτροπία, δίνοντας την πλήρη προσοχή σας σε ό,τι σας ευχαριστεί. Αν σας αρέσει για παράδειγμα ο καφές, ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και απολαύστε τη γεύση και τη μυρωδιά του, χαρίζοντας λίγο χρόνο ησυχίας στον εαυτό σας.

Θα μπορούσατε επίσης να πάτε μια μικρή βόλτα και να εστιάσετε στους ήχους γύρω σας, να κάνετε μια ρουτίνα διατάσεων ή διαλογισμό.

Έρευνες δείχνουν ότι εκτελώντας συνειδητά μια δραστηριότητα έστω για 5 λεπτά στην έναρξη της ημέρας, τα αισθήματα άγχους και θλίψης μπορούν να μειωθούν.

Είναι καλό να έχετε κάτι να περιμένετε

Προγραμματίστε να κάνετε και κάτι άλλο πέρα των… αγγαρειών σήμερα. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να παραγγείλετε το αγαπημένο σας φαγητό και να χαλαρώσετε παρακολουθώντας μια σειρά ή κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο.

Περιορίστε το άσκοπο σκρολάρισμα

Η υπερβολική χρήση του κινητού έχει συνδεθεί με κακή διάθεση, άγχος και κατάθλιψη.

Ξεκινήστε έχοντας μεγαλύτερη επίγνωση του τρόπου χρήσης αυτής της μικρής δελεαστικής συσκευής… Μήπως σκρολάρετε ασυναίσθητα στα social κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος ή μετά το βραδινό; Αν και μερικά λεπτά χρόνου οθόνης μπορούν να προσφέρουν κάποια γρήγορη ανακούφιση, η υπερβολική χρήση μπορεί να κάνει τη μέρα σας πολύ πιο δύσκολη.

Τι μπορείτε να κάνετε αντ’ αυτού; Να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να ακούσετε ένα podcast ή οτιδήποτε άλλο σας αποφορτίζει αντί να σας επιβαρύνει.

Χαλαρώστε με ευγνωμοσύνη

Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα άγχους και να αποτρέψει τις αρνητικές σκέψεις, σύμφωνα με έρευνες.

Μια πρακτική ευγνωμοσύνης που μπορείτε να εφαρμόσετε στο τέλος της ημέρας είναι να  σημειώσετε σε μια εφαρμογή ή σε ένα ημερολόγιο τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες σήμερα. Αυτά μπορεί να είναι τόσο απλά όσο η αγκαλιά με το κατοικίδιό σας όταν γυρίσατε σπίτι ή το ζεστό κρεβάτι που σας περιμένει κι απόψε. Θα αισθάνεστε πιο ικανοποιημένοι και λιγότερο συναισθηματικά κουρασμένοι, όπως ακριβώς σας αξίζει να νιώθετε κάθε μέρα.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024