Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εφαρμογή προειδοποιεί τους αγαπημένους σας αν βλέπετε πορνό - H επιτυχία της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ

Εφαρμογή προειδοποιεί τους αγαπημένους σας αν βλέπετε πορνό – H επιτυχία της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ

Η εφαρμογή Covenant Eyes, που χρησιμοποιείται από τους ακροδεξιούς Ρεπουμπλικάνους, μετατρέπει το προσωπικό ιστορικό αναζήτησης στο διαδίκτυο σε εξομολογητήριο.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η διαδικτυακή εφαρμογή παρακολούθησης, Covenant Eyes, είναι απλός: Παρακολουθεί τις κινήσεις σας και επισημαίνει οτιδήποτε θεωρείται ακατάλληλο, ιδίως πορνό. Στη συνέχεια, στέλνει μια αναφορά αυτής της δραστηριότητας σε έναν συνεργάτη λογοδοσίας – κάποιον από τον κύκλο σας, ο οποίος με τη σειρά του παρακολουθεί τη δραστηριότητά του από εσάς.

Ο Μάικ Τζόνσον, Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όχι μόνο έχει εκφράσει την ενθουσιώδη έγκρισή του για την εφαρμογή, αλλά δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι ο ίδιος και ο 17χρονος τότε γιος του Τζακ τη χρησιμοποιούσαν για να παρακολουθούν ο ένας την κατανάλωση πορνό του άλλου.

«Έτσι, αυτός και εγώ λαμβάνουμε μια αναφορά όλων των πραγμάτων που βρίσκονται στις συσκευές μας μία φορά την εβδομάδα. Αν εμφανιστεί κάτι επιλήψιμο, ο συνεργάτης λογοδοσίας σας λαμβάνει άμεση ειδοποίηση. Είμαι περήφανος να σας πω ότι ο γιος μου έχει καθαρό μητρώο» αποκάλυψε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τον πόλεμο κατά της τεχνολογίας στην εκκλησία Cypress Baptist Church του Μπέντον της Λουιζιάνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο X. Ισχυρίζεται ότι άκουσε για πρώτη φορά για το Covenant Eyes σε ένα συνέδριο των Promise Keepers, μιας χριστιανικής, ευαγγελικής οργάνωσης για άνδρες, την οποία η ιστορικός Kristin Kobes Du Mez έχει περιγράψει ως «το μαχητικό ιδεώδες του λευκού, χριστιανικού ανδρισμού».

Ο Ron DeHaas, πρόεδρος της Covenant Eyes, είναι ένας ευαγγελιστής που συνδέει την εμπορία σεξ με την κατανάλωση πορνό. Ίδρυσε την εταιρεία το 2000 προκειμένου να προστατεύσει τους δύο τότε έφηβους γιους του από αυτό που πιστεύει ότι είναι μια αποκάλυψη των X-rated

Δεν έχει ως στόχο την εκπαίδευση αλλά τον έλεγχο

Σύμφωνα με την Ana Sierra, ψυχολόγο και κλινική σεξολόγο, ο Τζόνσον «δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει σεξουαλικότητα. Απεχθάνεται τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, επειδή δεν έχει ως στόχο την εκπαίδευση, αλλά τον έλεγχο. Και αυτό που προωθεί ο έλεγχος στο τέλος της ημέρας είναι μεγαλύτερο άγχος για την κατάσταση που αποφεύγεται, που οδηγεί σε μεγαλύτερη πιθανότητα εθισμού και αναζήτηση συγκινήσεων και μεγαλύτερη εξέγερση ενάντια σε αυτούς που μας ελέγχουν».

Ο Ron DeHaas, πρόεδρος της Covenant Eyes, είναι ένας ευαγγελιστής που συνδέει την εμπορία σεξ με την κατανάλωση πορνό. Ίδρυσε την εταιρεία το 2000 προκειμένου να προστατεύσει τους δύο τότε έφηβους γιους του από αυτό που πιστεύει ότι είναι μια αποκάλυψη των X-rated. Σήμερα, η Covenant Eyes απασχολεί 200 άτομα και έχει ετήσια κέρδη 26 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως επισημαίνει ο Josep Maria Ganyet, μηχανικός υπολογιστών με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη: «Είναι όλα πολύ πουριτανικά. Ο DeHaas αποκαλείται ο χριστιανικός CEO – τίποτα κακό μέχρι στιγμής, αλλά καταρχάς, αμφιβάλλω ότι αυτή η εφαρμογή θα λειτουργήσει- νομίζω ότι χρησιμεύει περισσότερο ως διαφημιστικό τέχνασμα. Από την άλλη πλευρά, για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό, η πλατφόρμα πρέπει να έχει πρόσβαση σε απολύτως όλα τα προσωπικά σας στοιχεία. Για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να βλέπει όλες τις φωτογραφίες μου στον εξωτερικό μου δίσκο για να ξέρει αν κοιτάζω πορνό ή όχι; Ή μήπως ανιχνεύει με κλικ του ποντικιού αν κοιτάζω τοπία ή γυμνά σώματα; Φαίνεται σαν μια ολοκληρωτική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μόνο σε μια κοινωνία εθισμένη στο πορνό, αλλά υπάρχει τέτοιος εθισμός; «Οι περιπτώσεις εθισμού είναι μειοψηφικές», λέει η Ana Sierra

Ένα πραγματικό δίκτυο κατασκοπείας κατά της κατανάλωσης πορνό

Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μόνο σε μια κοινωνία εθισμένη στο πορνό, αλλά υπάρχει τέτοιος εθισμός; «Οι περιπτώσεις εθισμού είναι μειοψηφικές», λέει η Ana Sierra. «Αυτή η εφαρμογή υπονοεί ότι είσαι διεστραμμένος ή σεξουαλικά διεστραμμένος απλώς και μόνο επειδή παρακολουθείς πορνό, και αυτό δεν είναι έτσι. Δεν είναι ότι η εφαρμογή είναι κακή, μάλλον είναι η χρήση που της γίνεται, όπως σε όλα τα άλλα. Ένα θετικό που μπορούμε να αποκομίσουμε από κάτι τέτοιο είναι ότι αποκτάμε επίγνωση του τι μας ταΐζουν στη σεξουαλική σφαίρα και της ζημιάς που μπορεί να μας προκαλέσει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Αν παρακολουθείτε βίαιο πορνό, αυτό θα παραβιάσει τη ζωή σας, τις σχέσεις σας, τη σεξουαλικότητά σας και τη σεξουαλικότητα των άλλων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία του DeHaas εγκαινίασε το Victory, μια αδελφή εφαρμογή για τη βελτιστοποίηση της υπηρεσίας που προσφέρει το Covenant Eyes. Ο αισθητήρας της παραμένει αθόρυβος στη συσκευή σας και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύει «ενοχλητικές» δραστηριότητες και να μπλοκάρει σαφείς ιστότοπους. Το Covenant Eyes εγκαθίσταται σε όλες τις συσκευές για να σχηματίσει ένα προστατευτικό σύστημα και το Victory είναι το σημείο όπου συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα: Ένα πραγματικό δίκτυο κατασκοπείας κατά της κατανάλωσης πορνό.

*Με στοιχεία από elpais.com

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024