Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΛΓΑ: Πληρωμή 38,5 εκατ. ευρώ για ζημιές από «Daniel» – Οι δικαιούχοι

ΕΛΓΑ: Πληρωμή 38,5 εκατ. ευρώ για ζημιές από «Daniel» – Οι δικαιούχοι

Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων καταβάλλεται σε αμπελοκαλλιεργητές

Αποζημιώσεις ύψους 38,5 εκατ. ευρώ καταβάλλονται σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου 2024 από τον ΕΛΓΑ σε 6.412 δικαιούχους στις ΠΕ της Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας.

Η πληρωμή αφορά την εξόφληση των πορισμάτων για τις ζημίες, τις οποίες προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» στην Πελοπόννησο.

Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων καταβάλλεται στην Π.Ε. Κορινθίας, ύψους 33,7 εκατ. ευρώ, λόγω του βαρύτατου πλήγματος, το οποίο υπέστησαν οι αμπελοκαλλιέργειες, από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εξοφλούνται τα πορίσματα για τις ζημίες, τις οποίες προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» στην Πελοπόννησο

Όπως δήλωσε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης,  «η κυβέρνηση με απόλυτη συνέπεια υλοποιεί τις δεσμεύσεις της  προς τους πληγέντες. Η εξόφληση των πορισμάτων, χάρη στις εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, πραγματοποιείται εγκαίρως και πάντως νωρίτερα από την δέσμευση της κυβέρνησης να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στο σύνολό τους, για κάθε πληγείσα περιοχή, μέχρι την 30η Ιουνίου 2024. Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας και εντατικοποιούμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες».

Στη Θεσσαλία

Την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 αναμένεται να καταβληθεί το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για ζημιές του 2023 – εκτός των θεομηνιών – σε παραγωγούς της Θεσσαλίας.

Η εξόφληση των ζημιών ύψους 110 εκατ. ευρώ από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias» προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2024.

Sports in

Ο… σταρ του Final Four – Οπαδοί της Φενέρ φωτογραφίζονται με τον Γιώργο Μπαρτζώκα (pic)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι σημείο αναφοράς στο Βερολίνο. Και όλοι… παρακαλάνε για μια φωτογραφία με τον καλύτερο προπονητή της Euroleague τις δύο προηγούμενες χρονιές

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024