Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Βουτιά» θανάτου για τουρίστρια - Πήγε να βγάλει φωτογραφίες σε ηφαίστειο και έπεσε στον κρατήρα

«Βουτιά» θανάτου για τουρίστρια – Πήγε να βγάλει φωτογραφίες σε ηφαίστειο και έπεσε στον κρατήρα

Η 31χρονη γυναίκα θέλησε να φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια της ανατολής του ηλίου στην άκρη του κρατήρα - Πώς έγινε η μοιραία πτώση

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές στην Ινδονησία για ένα ζευγάρι Κινέζων τουριστών, καθώς η 31χρονη γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας σε κρατήρα ηφαιστείου -γνωστό για το φαινόμενο της «μπλε φωτιάς»- στην προσπάθειά της να τραβήξει φωτογραφίες κατά την ανατολή του ηλίου.

Η 31χρονη Κινέζα φέρεται να ανέβηκε μαζί με τον σύζυγό της στην άκρη του κρατήρα για να δουν την ανατολή του ηλίου, αλλά για κακή της τύχη η γυναίκα κατά λάθος πάτησε τη φούστα που φορούσε με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στον κρατήρα από ύψος 75 μέτρων και να σκοτωθεί.

«Βουτιά» θανάτου

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η τραγωδία σημειώθηκε την 2οη Απριλίου στην περιοχή Banyuwangi. Η 31χρονη Χουάνγκ και ο 32χρονος σύζυγός της Ζανγκ βρίσκονταν για ξενάγηση στο ηφαίστειο Ijen -ένα ηφαιστειακό τουριστικό πάρκο στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας- όταν ανέβηκαν στην άκρη του κρατήρα για να δουν την ανατολή του ηλίου.

Κατά την ανάβαση, ο ξεναγός είχε προειδοποιήσει το ζευγάρι για τους κινδύνους στον κρατήρα και για αυτό η Χουάνγκ προσπαθούσε να προσέχει κατώντας απόσταση ασφαλείας 2-3 μέτρων από την άκρη του γκρεμού όπου πόζαρε για να τραβήξει φωτογραφίες από το μοναδικό τοπίο.

Όταν όμως αισθάνθηκε πως πλέον ήταν ασφαλής, άρχισε να κινείται προς τα πίσω για να τραβήξει ακόμα πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. Τότε ήταν που πάτησε κατά λάθος τα μακριά ρούχα της και έπεσε στον γκρεμό, κάνοντας «βουτιά» θανάτου. Η 31χρονη Κινέζα ανασύρθηκε νεκρή λίγο αργότερα και η αστυνομία απέδωσε τον θάνατό της σε ατύχημα.

Και άλλοι θάνατοι κατά την ανάβαση στον κρατήρα του ηφαιστείου

Το ηφαίστειο Ijen στην Ινδονησία είναι γνωστό για τη μπλε φωτιά του, η οποία εκπέμπεται στην πραγματικότητα από την καύση θειικών αερίων. Ο κρατήρας του Kawah Ijen, που σημαίνει μοναχικός κρατήρας, είναι μια δημοφιλής τουριστική τοποθεσία. Το ηφαίστειο εκτοξεύει τακτικά μικρές ποσότητες επιβλαβών αερίων, αλλά η τοποθεσία παραμένει ανοιχτή στο κοινό.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ένας 53χρονος Πολωνός τουρίστας βρέθηκε νεκρός σε μια διαδρομή αναρρίχησης κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας μέχρι το Kawah Ijen.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ένας 68χρονος Ελβετός που σκαρφάλωνε στο ηφαίστειο κατέρρευσε και πέθανε καθ’ οδόν προς τον κρατήρα μετά από παράπονα για δυσκολία στην αναπνοή.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024