Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Ήταν έτοιμη να εκτελεστεί για το θάνατο της κόρης της – Τώρα οι εισαγγελείς λένε ότι ήταν ατύχημα

Τέξας: Ήταν έτοιμη να εκτελεστεί για το θάνατο της κόρης της – Τώρα οι εισαγγελείς λένε ότι ήταν ατύχημα

Η Melissa Elizabeth Lucio βρίσκεται στην πτέρυγα των θανατοποινιτών από το 2008 με την κατηγορία ότι σκότωσε την δίχρονη κόρη της

Η Melissa Elizabeth Lucio βρίσκεται στην πτέρυγα των θανατοποινιτών εδώ και 15 χρόνια, αλλά ο δικαστής που επέβλεψε τη δίκη της, καθώς και οι εισαγγελείς και οι συνήγοροι υπεράσπισής της, συμφωνούν πλέον ότι η μητέρα 12 παιδιών δεν ανήκει εκεί.

Ένας δικαστής του Τέξας που επανεξετάζει την υπόθεση λέει ότι αποσιωπήθηκαν στοιχεία κατά τη δίκη της που υποδηλώνουν ότι η μικρή κόρη της καταδικασθείσας γυναίκας πέθανε σε ένα τραγικό ατύχημα και όχι από το δικό της χέρι, σύμφωνα με στοιχεία από το People.

Υπογράφοντας ένα δικαστικό έγγραφο 33 σελίδων, στο οποίο απαριθμούνται τα συμφωνηθέντα πορίσματα μεταξύ των μερών, ο ανώτερος δικαστής Arturo Nelson δήλωσε ότι η καταδίκη και η θανατική ποινή της Lucio πρέπει να ανατραπούν και διέταξε την αποστολή των δικαστικών εγγράφων στο Ποινικό Εφετείο του Τέξας.

Τι είχε συμβεί

Στις 17 Φεβρουαρίου 2007, οι νοσοκόμοι έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας στο Brownsville του Τέξας, επειδή η 2χρονη κόρη του Lucio, Mariah Alvarez, «γινόταν μωβ και δεν ανταποκρινόταν», σύμφωνα με την κατάθεση.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν αργότερα ότι η Mariah πέθανε από τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από παιδική κακοποίηση.

Τον Ιούλιο του 2008 η Lucio καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία για το θάνατο της κόρης της και ένα μήνα αργότερα οδηγήθηκε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα και τις διαδικτυακές πληροφορίες της για την πτέρυγα των θανατοποινιτών.

Η γυναίκα παραμένει στην πτέρυγα θανατοποινιτών από το 2008

Όμως, τα νομικά μέρη και ο δικαστής συμφωνούν ότι στη δίκη της αποσιωπήθηκαν σημαντικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας έκθεσης των υπηρεσιών παιδικής προστασίας που περιγράφει λεπτομερώς τις συνεντεύξεις με πέντε από τα παιδιά της Lucio, σύμφωνα με τη νέα δικαστική κατάθεση.

Λίγο μετά το θάνατο της Mariah, ο αδελφός του κοριτσιού, ο Bobby Alvarez, 7 ετών τότε, είπε ότι είχε δει τη Mariah να πέφτει «από κάποιες σκάλες» δύο ημέρες πριν το θάνατό της.  Το αγόρι είπε επίσης ότι «δεν έχει δει ποτέ κανέναν να χτυπάει τη Mariah».

Τα στοιχεία αυτά ήταν σημαντικά όταν εξετάστηκε η αιτία θανάτου της Mariah, σύμφωνα με τη νέα δικαστική κατάθεση.

«Αυτά τα αποσιωπημένα στοιχεία ενημερώνουν για μια ιατρική διάγνωση που συνάδει με την υπεράσπιση του προσφεύγοντος: ότι η Mariah πέθανε ως αποτέλεσμα τυχαίου τραύματος», αναφέρει η κατάθεση.

Τι λένε τα παιδιά της

Αυτή την εβδομάδα, ο Bobby Alvarez, ενήλικας πλέον, εξέδωσε κοινή δήλωση με την οικογένειά του σχετικά με την απόφαση του δικαστή.

«Σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο θάνατος της αδελφής μας Mariah ήταν ατύχημα και όχι δολοφονία, δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στους ενόρκους», δήλωσε η οικογένεια, προσθέτοντας ότι ελπίζουν «η μητέρα μας να επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειάς της. Έχουν περάσει 17 χρόνια που την έχουμε χάσει. Την αγαπάμε και μας λείπει και ανυπομονούμε να την αγκαλιάσουμε».

Η Lucio είχε αρχικά προγραμματιστεί για εκτέλεση στις 27 Απριλίου 2022, αλλά η υπόθεσή της αναβλήθηκε.

Πριν από την προγραμματισμένη εκτέλεσή της, πέντε ένορκοι προσήλθαν ζητώντας να σταματήσει η εκτέλεση της Lucio ή να της δοθεί νέα δίκη.

«Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι οι ένορκοι έκαναν λάθος και ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές αμφιβολίες για να εκτελέσουμε τη Lucio», έγραψε ένας από τους ενόρκους, ο Johnny Galvan Jr., σε άρθρο του στην εφημερίδα Houston Chronicle. «Αν μπορούσα να πάρω πίσω την ψήφο μου, θα το έκανα» λέει.

Η Lucio, η οποία είχε εργαστεί ως επιστάτης, δεν είχε ποινικό μητρώο πριν από τον θάνατο της κόρης της, σύμφωνα με τις διαδικτυακές πληροφορίες της για την θανατική ποινή.

Επίσης είναι μία από τις επτά γυναίκες στο Τέξας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό κατάλογο των θανατοποινιτών του Τμήματος Ποινικής Δικαιοσύνης του Τέξας.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024