Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Στις 24 Απριλίου αναμένεται να αποπλεύσει ο Συνασπισμός του Στόλου της Ελευθερίας

Γάζα: Στις 24 Απριλίου αναμένεται να αποπλεύσει ο Συνασπισμός του Στόλου της Ελευθερίας

Ο Συνασπισμός του Στόλου της Ελευθερίας ανακοίνωσε πως θα σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας με 5.500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Αναμένεται να αναχωρήσει την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Ο Συνασπισμός Στόλου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition – FFC), μια διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση, παρουσίασε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα σχέδια αποστολής τριών πλοίων από το λιμάνι της Τούζλα στη Θάλασσα του Μαρμαρά. Ο διεθνής συνασπισμός σκοπεύει να αποπλεύσει αυτόν το μήνα στις 24 Απριλίου,  μεταφέροντας 5.500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και εκατοντάδες διεθνείς παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων από 30 χώρες, με σκοπό να αμφισβητήσουν τον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Συνασπισμός Στόλου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition – FFC), μια διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση, παρουσίασε τα σχέδια του για την αποστολή τριών πλοίων από το λιμάνι της Τούζλα στη Θάλασσα του Μαρμαρά. Με περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, δικηγόρων και ακαδημαϊκών στο πλοίο, ο στολίσκος της Ελευθερίας της Γάζας έχει ως στόχο να παραδώσει βοήθεια απευθείας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διοργανωτές αναμένουν την άδεια από τις τουρκικές αρχές, έχοντας ήδη ενημερώσει τους διεθνείς οργανισμούς για την αποστολή τους. Ο στολίσκος αποτελείται από άοπλους πολίτες, όλοι ενωμένοι στην ειρηνική αποστολή τους να αμφισβητήσουν τον αποκλεισμό. Ακτιβιστές από 12 εθνικές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους, πρόκειται να συμμετάσχουν στην αποστολή, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προσπάθειας για την ανακούφιση των δεινών της Γάζας.

Φωτογραφία από την 8η επέτειο της φονικής επίθεσης στο Mavi Marmara.

Τι λένε συμμετέχοντες στην αποστολή

«Ο στολίσκος της Ελευθερίας της Γάζας αποτελείται από άοπλους πολίτες που βρίσκονται εδώ σε μια ειρηνική αποστολή για να αμφισβητήσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως ζητήθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο», εξήγησε η Αν Ράιτ, συνταξιούχος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πρώην διπλωμάτης. Η Ράιτ δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι οι στόχοι του στολίσκου είναι κατά βάση ειρηνικοί, καλώντας το Ισραήλ σε αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων.

Ο Dr. Φαουζιά Μοντ Χασάν από το Κίνημα Στόλου της Ελευθερίας της Μαλαισίας ανέφερε ότι στις εκτεταμένες προετοιμασίες συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Ο Ντίλαν Σαμπά, ένας Αμερικανός συγγραφέας και δικηγόρος που συμμετέχει στον στολίσκο, τόνισε το καθήκον των παγκόσμιων πολιτών να ενεργούν εκεί όπου οι κυβερνήσεις παραπαίουν, αναφέροντας την τήρηση του διεθνούς δικαίου ως κατευθυντήρια αρχή.

Η πρωτοβουλία υπενθυμίζει την αποστολή του 2010 που συγκέντρωσε τη διεθνή προσοχή, η οποία αμαυρώθηκε από την ισραηλινή επιδρομή στο Mavi Marmara, με αποτέλεσμα 10 νεκρούς και τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ. Σχετικά με την αλληλεγγύη στη Γάζα η ΟΕΝΓΕ ζήτησε την μεταφορά ασθενών από τη Γάζα στην Ελλάδα.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024