Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «κλειδί» της επιτυχίας είναι στο Ρέντη

Το «κλειδί» της επιτυχίας είναι στο Ρέντη

Η δουλειά που γίνεται στο προπονητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων» κάνει τη διαφορά και ο Μεντιλίμπαρ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στην τελική ευθεία της σεζόν με το «πόδι στο γκάζι» και οι ερυθρόλευκοι εντυπωσιάζουν με την πορεία τους σε Ευρώπη και πρωτάθλημα.

Η ομάδα του λιμανιού παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Conference League και παράλληλα δίνει μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου στην Σούπερ Λίγκα.

Τα αποτελέσματα των πειραιωτών είναι εντυπωσιακά αλλά θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα καλά αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και προσφέρει θέαμα. Με καλή ανάπτυξη, με νέες ιδέες στη φιλοσοφία του και βεβαίως με καλά τρεξίματα και μεγάλες αντοχές.

Κι αυτό το τελευταίο κομμάτι είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό.

Για να βγάλει αυτή την αγωνιστική εικόνα ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια, χρειάζεται καλή δουλειά στο Ρέντη. Χωρίς την σωστή προπόνηση και την εντατική δουλειά, δεν θα ήταν δυνατή η πορεία που βλέπουμε.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε σε ορισμένα γεγονότα που αφορούν το πρότζεκτ στο Ρέντη και κάποιους ανθρώπους που έχουν παίξει κομβικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του λιμανιού.

Κι ο πρώτος που το αναγνωρίζει είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος βλέπει ανθρώπους στο Ρέντη, που είναι στον σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια, να έχουν βοηθήσει σημαντικά το έργο του.

Και καταλαβαίνει τώρα πολύ καλά όσα του είχαν πει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Μίτσελ για στελέχη της ομάδας στο Ρέντη και πόσο μπορούν να τον βοηθήσουν, βλέποντας την δουλειά που κάνουν καθημερινά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μιλάμε για ανθρώπους που θεωρούνται κορυφή στους χώρους τους και σύμφωνα με τα όσα έχουν πει οι Ισπανοί προπονητές που προαναφέραμε, μπορούν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Κι όταν το λένε αυτό προπονητές της αξίας του Βαλβέρδε, του Μίτσελ αλλά και του Μεντιλίμπαρ, δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Γι’ αυτό άλλωστε και τα συγκεκριμένα μέλη του τιμ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, γιατί πολύ απλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Ο Μεντιλίμπαρ λοιπόν έχει εξαιρετική συνεργασία με αυτά τα στελέχη στο Ρέντη κι αυτή η καλή σχέση «βγαίνει» στην ομάδα και στα παιχνίδια.

Πάμε όμως σ’ ένα ακόμα θέμα που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι αφορά την «αναγέννηση» παικτών, καθώς ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία σε κάποιους παίκτες για να επιστρέψουν σε τοπ επίπεδο.

Δείτε για παράδειγμα τον Ρίτσαρντς, ο οποίος είχε σταθεί άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό που είχε. Τώρα με την δουλειά που έχει κάνει στο Ρέντη έχει αφήσει πίσω του την δύσκολη περίοδο κι έχει κάνει το come back.

Και ο ίδιος άλλωστε μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά που έχει κάνει στο Ρέντη και πόσο τον βοήθησαν μέλη του τεχνικού τιμ στην μεγάλη προσπάθεια που έκανε.

Ο Ιμπόρα είναι ένα άλλο παράδειγμα, καθώς ο Ισπανός είναι κοντά στο να παίξει έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό στην καριέρα του.

Ο Κίνι επίσης πήγε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι κι έχει ανεβάσει πολύ τις «μετοχές» του καθώς οι «ερυθρόλευκοι» του δίνουν την ευκαιρία να διεκδικήσει την συμμετοχή σ’ έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς έχει επίσης να λέει τα καλύτερα για τον τρόπο που δούλεψε από τον περασμένο Γενάρη στο Ρέντη κι αυτή η δουλειά αποδίδει καρπούς, βλέποντας τον εξτρέμ του Ολυμπιακού να προσφέρε ποιότητα στο παιχνίδι των πειραιωτών.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η δουλειά στο προπονητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων» είναι στα στάνταρντς μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και ο Μεντιλίμπαρ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τη δουλειά στο προπονητικό κέντρο των πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός είναι σε τροχιά εντυπωσιακών επιτυχιών και επιδόσεων και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που οι πειραιώτες στηρίζουν πολλά στη δουλειά που γίνεται στο προπονητικό κέντρο και σε επίπεδο ακαδημιών.

Γιατί η καλή δουλειά δεν περιορίζεται στην πρώτη ομάδα και δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από την παρουσία της ομάδας Κ19 του συλλόγου, στον τελικό του Youth League.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024