Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-2: Ανατροπή στο 90+2’ και «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-2: Ανατροπή στο 90+2’ και «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα!

Με γκολ του Μπέλινγκχαμ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Ρεάλ πήρε τη νίκη-ανατροπή με 3-2 επί της Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά αγκάλιασε το φετινό πρωτάθλημα.

Όπως στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, έτσι και σε αυτό της 32ης αγωνιστικής της La Liga μίλησε η κλάση του Τζουντ Μπέλινγκχαμ!

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και επιχείρησε να… βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα, αλλά ο ηγέτης της Ρεάλ είχε άλλη άποψη και με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε νίκη τίτλου με ανατροπή στη «Βασίλισσα» που επικράτησε με 3-2 των Καταλανών.

Στους έντεκα βαθμούς πλέον η διαφορά των δύο ομάδων και η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ετοιμάζεται ήδη για την στέψη.

To ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Μπαρτσελόνα που από εκτέλεση κόρνερ στο 6’ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κρίστενσεν στο δεύτερο δοκάρι. Σχεδόν με τη σέντρα ο Βινίσιους έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση από θέση βολής και στο 14’ ο Λούνιν έσωσε σε σέντρα-σουτ του εξαιρετικού Γιαμάλ που έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Ρεάλ σε όλο το παιχνίδι.

Στο 17’ Βάσκεθ κέρδισε πέναλτι από τον Κουμπαρσί (που δεν φάνηκε να τον ανατρέπει) και ο Βινίσιους εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1 ενώ στο 28’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λούνιν έδιωξε στη γραμμή, με το VAR να εξετάζει τη φάση και να λέει ότι δεν πέρασε η μπάλα (αν και δεν είναι ξεκάθαρο). Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Κρίστενσεν έσωσε πριν εκτελέσει ο Ροντρίγκο ενώ πριν την ανάπαυλα η Μπάρτσα έχασε τον Ντε Γιονγκ με πρόβλημα και στη θέση του πέρασε ο Πέδρι.

Ο Βινίσιους έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία στο 55′ και στο 69′ η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα. Ο Γιαμάλ έκανε σκαστό σουτ, ο Λούνιν απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Φερμίν Λόπεθ πήρε το ριμπάουντ κι έγραψε το 1-2. Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η απάντηση της Ρεάλ όταν ο Βινίσιους γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Βάσκεθ από κοντά έκανε το 2-2. Στο 78′ ο Τερ Στέγκεν νίκησε σε τετ α τετ τον Τερ Στέγκεν και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση για τη Ρεάλ, με τον Μπέλινγκχαμ να γράφει από κοντά το 3-2.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Βάθκεθ, Ρίντιγκερ, Τσουαμενί, Καμαβινγκά (71’ Φραν Γκαρσία), Κρόος (71’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βαλβέρδε, Βινίσιους (82’ Χοσέλου), Μπέλινγκχαμ, Ροδρίγο (74’ Μιλιτάο)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν (46’ Φερμίν), Κουμπαρσί, Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ (45+7’ Πέδρι), Ραφίνια (64’ Φεράν Τόρες), Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι (64’ Ζοάο Φέλιξ)

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024