Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο «pivot» Ιμπόρα και η διαχείριση του Μεντιλίμπαρ (vid)

Ο «pivot» Ιμπόρα και η διαχείριση του Μεντιλίμπαρ (vid)

Ο Βιθέντε Ιμπόρα αποτελεί μία έξτρα λύση για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού – Η διαχείριση και ο ρόλος του Ισπανού

Ο Βιθέντε Ιμπόρα στα τελευταία δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήταν καθοριστικός και απέδειξε πως με συγκεκριμένο ρόλο και χρόνο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η διαχείριση του Βάσκου τεχνικού, έχει ως αποτέλεσμα να «κερδίζει» το τελευταίο διάστημα περισσότερους παίκτες και πλέον να αποκτά περισσότερο βάθος το ροτέισον των «ερυθρολεύκων», με ηχηρό παράδειγμα αυτό του Ισπανού μέσου.

Ο ρόλος και η διαχείριση από τον Μεντιλίμπαρ

Οι Ισπανοί, τον παίκτη που αγωνίζεται στο «6» και λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην αμυντική και μεσοεπιθετική γραμμή τον χαρακτηρίζουν ως «pivot». Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Σέρχιο Μπουσκέτς που έδωσε ακόμη και το… όνομά του στην θέση.

Ο Ιμπόρα πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Φενέρ, στην θέση του Γιόβετις, έχοντας ακριβώς αυτόν τον ρόλο και για να δώσει τον έξτρα παίκτη που χρειαζόταν ο Μεντιλίμπαρ στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού.

Αγωνίστηκε 75 λεπτά (μαζί με την παράταση), έχοντας 37 ενέργειες με την μπάλα, 16/27 (59%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 5/8 κερδισμένες μονομαχίες, 1 κλέψιμο και 1 κερδισμένο τάκλιν.

Ο Ισπανός μέσος, έδωσε ηρεμία στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, σίγουρη πρώτη πάσα και βοήθησε και στις στατικές φάσεις τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, αφού λίγο έλειψε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

Η απόδοσή του, σε συνδυασμό με την ανάγκη για ροτέισον, του έδωσαν φανέλα βασικού στην χτεσινοβραδινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και δικαίωσε τον Μεντιλίμπαρ για την επιλογή του.

Ο Ιμπόρα αγωνίστηκε ξανά ως «pivot», μπροστά από τα στόπερ του Ολυμπιακού και μαζί με τους Όρτα και Τσικίνιο συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής.

Υπηρέτησε -ξανά- σωστά το πλάνο του προπονητή του δίνοντας μάχες στο κέντρο του γηπέδου, ήταν παρών ακόμη και στις στατικές φάσεις που χρειαζόταν το ύψος του όταν πίεσε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο και από αυτόν περνούσαν οι περισσότερες μπάλες στο ξεκίνημα του build up.

Αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, κάνοντας 60 ενέργειες με την μπάλα και έχοντας 37/45 (82%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 6/7 μακρινές πάσες, 6/12 κερδισμένες μονομαχίες, 4 κλεψίματα και 1 κερδισμένο τάκλιν.

Φαίνεται πως ο Μεντιλίμπαρ έχει βρει τον τρόπο που θα διαχειριστεί τον Ιμπόρα, ώστε να πάρει τα μέγιστα από αυτόν και να είναι επιδραστικός τις στιγμές που θα χρειαστεί, αφού μπροστά τους βρίσκονται οι κρίσιμες μάχες με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League, αλλά και η δύσκολη συνέχεια της Superleague.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024