Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι συμβολίζουν οι βολβοειδείς τρούλοι των ρωσικών εκκλησιών;

Τι συμβολίζουν οι βολβοειδείς τρούλοι των ρωσικών εκκλησιών;

Ο κάθε τρούλος έχει το νόημα του - Ποιο είναι όμως αυτό;

Σε μια εκκλησία, κάθε λεπτομέρεια έχει ένα ξεχωριστό νόημα, ακόμη και ο αριθμός των τρούλων. Μπορείτε ακόμη και να αναγνωρίσετε σε τίνος το όνομα χτίστηκε η εκκλησία καταμετρώντας τους. Θα σας εξηγήσουμε όμως τι σημαίνουν.

Επτά θόλοι αντιπροσωπεύουν τα σύμβολα των μυστηρίων της Εκκλησίας και κοσμούν τον κύριο καθεδρικό ναό των Don Cossacks στο Novocherkassk. Και εννέα, σύμφωνα με τον αριθμό των αγγελικών ιεραρχιών – St Petersburg Savior-on-Blood

Ένας τρούλος συμβολίζει τον Ένα Θεό. Ναοί με έναν τρούλο χτίζονταν συχνά ακόμη και πριν από τη μογγολική εισβολή. Για παράδειγμα, η εκπληκτικής ομορφιάς εκκλησία της Μεσολάβησης στο Νερλ στην περιοχή του Βλαντιμίρ ανεγέρθηκε τον 12ο αιώνα προς τιμήν της νίκης του πρίγκιπα Andrei Bogolyubsky επί των Βουλγάρων και στη μνήμη του γιου του Izyaslav Andreyevich.

Η εύρεση ενός ναού με τρεις τρούλους είναι η ευκολότερη;

Οι εκκλησίες με δύο τρούλους είναι σπάνιες και συμβολίζουν τη φύση του Σωτήρα: ανθρώπινη και θεϊκή. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε την εκκλησία με δύο τρούλους της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι, στο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Στη Μόσχα, υπάρχει επίσης μια τέτοια εκκλησία – η εκκλησία του Κοσμά και του Δαμιανού, που χτίστηκε το 1564.

Η εύρεση ενός ναού με τρεις τρούλους είναι ευκολότερη: υποδηλώνουν την Αγία Τριάδα. Μπορείτε να βρείτε πολλούς από αυτούς στον καθεδρικό ναό Rizopolozhensky στο Suzdal, για παράδειγμα. Πέντε τρούλοι, παράλληλα, όπως στον καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου του Κρεμλίνου της Μόσχας, θυμίζουν τον Χριστό και τους τέσσερις ευαγγελιστές.

Σύμφωνα με τον αριθμό των ετών της επίγειας ζωής του Χριστού – 33 τρούλους μπορεί να βρει κανείς στην εκκλησία Μεταμόρφωσης του Ust-Medveditsky Spaso-Preobrazhenskiy Monastery, που βρίσκεται στην περιοχή Volgograd

Επτά τρούλοι αντιπροσωπεύουν τα σύμβολα των μυστηρίων της Εκκλησίας και κοσμούν τον κύριο καθεδρικό ναό των Don Cossacks στο Novocherkassk. Και εννέα, σύμφωνα με τον αριθμό των αγγελικών ιεραρχιών – St Petersburg Savior-on-Blood.

25 τρούλοι;

Δεκατρείς τρούλοι, που δηλώνουν την ενότητα του Χριστού και των αποστόλων του, βρίσκονται στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Κυρίου στο Zvyozdny gorodok.

Και μπορείτε να βρείτε εκκλησίες με ακόμη περισσότερους τρούλους. Για παράδειγμα, υπάρχει η εκκλησία των 25 τρούλων της Μεσολάβησης της Παναγίας στο δασικό πάρκο Νέβσκι. Κάθε ένας συμβολίζει τη δοξολογία της Μητέρας του Θεού από τους 25 προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.

Σύμφωνα με τον αριθμό των ετών της επίγειας ζωής του Χριστού – 33 τρούλους μπορεί να βρει κανείς στην εκκλησία Μεταμόρφωσης του Ust-Medveditsky Spaso-Preobrazhenskiy Monastery, που βρίσκεται στην περιοχή Volgograd.

*Mε πληροφορίες από Russia Beyond | Κεντρική φωτογραφία θέματος: W. Bulach | Wikimedia Commons

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024