Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της Βατικανό, οικιστικό έργο του οποίου το κόστος εκτιμάται στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Ζητήθηκε η στήριξη Πούτιν

Οι συνομιλίες των εκκλησιαστικών αρχών με τις αρχές της πόλης Σεργκίεφ Ποσάντ, στην περιοχή της Μόσχας, άρχισαν από το 2017, σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα Vedomosti.

Στην Σεργκίεφ Ποσάντ βρίσκεται η Αγία Τριάδα του μοναστηριού του Αγίου Σέργιου, που θεωρείται το πνευματικό κέντρο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Νωρίτερα φέτος, η Εκκλησία ζήτησε από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να υποστηρίξει το έργο, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της Vedomosti.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1345 από τον αγαπητό στους Ρώσους άγιο, Σεργκέι Ραντονέσκι, ο οποίος έχτισε ξύλινη εκκλησία προς τιμή της αγίας Τριάδας στον λόφο Μάκοβετς. Το καθεστώς της Λάβρας ή του μοναστικού οικισμού, η μονή απέκτησε το 1744.

Βατικανό, Ιερουσαλήμ και Μέκκα

Η Ρωσική Εκκλησία σχεδιάζει τώρα γύρω από το μοναστήρι να χτίσει μεγάλο συγκρότημα κτιρίων και ως πηγή έμπνευσης αναφέρονται το Βατικανό, η Ιερουσαλήμ και η Μέκκα.

Η στρατηγική απαιτεί την αναδιάρθρωση της Σεργκίεφ Ποσάντ, σε πνευματικές, οικιστικές και διοικητικές περιοχές.

Ο δήμαρχος Μιχαήλ Τοκάρεφ εκτιμά ότι το έργο θα κοστίσει περίπου 140 δισεκατομμύρια ρούβλια, περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, και ότι θα καταλάβει το ένα τρίτο του κέντρου της πόλης.

Πιστεύει επίσης ότι θα αναβαθμιστεί η ποιότητα της πόλης με τη δημιουργία μουσείων, πολιτιστικών κέντρων, θεολογικών βιβλιοθηκών, ξενοδοχείων, εκκλησιαστικού δικαστηρίου, Ιατρικού Ορθόδοξου Κέντρου και Κέντρου Πολυμέσων.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιο σας