Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα commodities δείχνουν νέο κύμα ακρίβειας - Το καυτό report της SoGen

Τα commodities δείχνουν νέο κύμα ακρίβειας – Το καυτό report της SoGen

Η Societe Generale βλέπει ότι το τελευταίο ράλι σχετίζεται τουλάχιστον εν μέρει με τη γεωπολιτική

Ένα νέο κύμα ανόδου των τιμών των εμπορευμάτων βλέπει η Société Générale, με τους λόγους να μην περιορίζονται μόνο στην ένταση στη Μέση Ανατολή. Το νέο ράλι των εμπορευμάτων θα έχει πολλαπλές αιτίες, αναφέρει.

Αυτό που συμβαίνει με τις γεωπολιτικές εντάσεις, την οικονομική υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ, τους φόβους για τον πληθωρισμό και τα θεμελιώδη μεγέθη προσφοράς/ζήτησης, είναι μόνο μερικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το τελευταίο ράλι στα εμπορεύματα, αναφέρει η Société Générale.

Κατά τη γαλλική τράπεζα, κάποιοι βλέπουν ότι το τελευταίο ράλι σχετίζεται τουλάχιστον εν μέρει με τη γεωπολιτική. «Ωστόσο, θα μπορούσαμε να αντικρούσουμε ότι η νέα πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή, μετά την άμεση πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, οδήγησε τους αναλυτές εμπορευμάτων SG να προσαρμόσουν την πρόβλεψή τους για την τιμή του Brent προς τα πάνω κατά 10 δολάρια σε ολόκληρο τον ορίζοντα προβολής», εξηγεί. Αλλά, η συνεχιζόμενη ισχύς της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ και ο σταθερός πληθωρισμός έχουν καθυστερήσει τις τρεις αρχικά αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων της Fed πιθανότατα μέχρι το 2025.

Αναθεωρούνται οι θέσεις

Όπως διαπιστώνει η Société Générale, ο παγκόσμιος δείκτης εμπορευμάτων αυξήθηκε μόνο κατά 12% από την αρχή του έτους. Παρά τη στήριξη από τα έντονα ράλι σε χρυσό, πετρέλαιο και ειδικότερα χαλκό, η άνοδος 12% των παγκόσμιων εμπορευμάτων το 2024 δεν είναι ούτε πολύ ισχυρή ούτε εξαιρετική. Χωρίς την αντίθετη απόδοση άλλων εμπορευμάτων όπως το αλουμίνιο και το σιτάρι, η άνοδος θα ήταν πιο εντυπωσιακή.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό που πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές είναι ότι ενώ ο δείκτης τιμών των εμπορευμάτων έφτασε σε ένα πρόσφατο χαμηλό στο τέλος Δεκεμβρίου του 2023, ο δείκτης θέσης όλων των εμπορευμάτων που βασίζεται σε καθαρές τοποθετήσεις σε δέκα διαφορετικά εμπορεύματα συνέχισε να πέφτει έως τις 16 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια έφτασε στο ιστορικό χαμηλό, δύο τυπικές αποκλίσεις κάτω από τον τρέχοντα μέσο όρο της πενταετίας.

Έκτοτε, η ανοδική διόρθωση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, υποδηλώνοντας περαιτέρω ανοδική πορεία καθώς οι επενδυτές αναθεωρούν τις θέσεις τους στα εμπορεύματα προς τα πάνω.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024