Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγγελική Δεληκάρη: Χαστούκισαν μέσα σε εκκλησία τη βουλευτή - Καταδικάζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά

Αγγελική Δεληκάρη: Χαστούκισαν μέσα σε εκκλησία τη βουλευτή – Καταδικάζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά

Επίθεση από γυναίκα δέχθηκε σήμερα το πρωί η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή το πρωί στο ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο στην Καβάλα. Στο τέλος της ακολουθίας και μετά από αναφορά του ιερέα εξ άμβωνος στην παρουσία της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη στη λειτουργία, μία γυναίκα που φέρεται να ήταν υποψήφια βουλευτής και στέλεχος της Νίκης στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, πλησίασε την κ. Δεληκάρη, της φώναξε για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων, την εξύβρισε και τη… χαστούκισε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας proininews.gr , η βουλευτής αντέδρασε πολύ ψύχραιμα ενώ άλλα παρόντα άτομα, αποδοκίμασαν την πράξη.

Καταδικάζει η ΝΔ

Το περιστατικό καταδικάζει η ΝΔ, καλώντας να πράξουν το ίδιο και τα υπόλοιπα κόμματα.

«Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία» τονίζει η ΝΔ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία».

Νέα Αριστερά: Περιστατικά σαν αυτό επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους – εκκλησίας

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωση και η Νέα Αριστερά, υπογραμμίζοντας πως «καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη σε εκκλησία της εκλογικής της περιφέρειας από υποψήφια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με το κόμμα Νίκη».

Ακολούθως η Νέα Αριστερά πρόσθεσε πως «περιστατικά σαν αυτό, αλλά και η στάση της ίδιας της Εκκλησίας απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες που ψήφισαν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους – εκκλησίας. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα. Για να μπει φραγμός στη θρησκοληψία και στη δράση εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών μηχανισμών με πολιτικές στοχεύσεις».

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024