Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύσκολο τριήμερο για βουλευτές της Ν.Δ. στην περιφέρεια - Τους τα «έψαλαν» για το γάμο των ομόφυλων

Δύσκολο τριήμερο για βουλευτές της Ν.Δ. στην περιφέρεια – Τους τα «έψαλαν» για το γάμο των ομόφυλων

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή που έχει προκαλέσει στους κόλπους της εκκλησίας η υπερψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δύσκολο ήταν το τριήμερο για πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκαν στις εκλογικές τους περιφέρειες και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου αλλά και στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή που έχει προκαλέσει στους κόλπους της εκκλησίας η υπερψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ντροπή, αίσχος»

Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Καλαμπάκα με τον βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Αθανάσιο Λιούτα.

Σε εκδήλωση για την 25η Μαρτίου ο κ. Λιούτας δέχθηκε λεκτική επίθεση από δύο πολίτες που αντιδρούσαν για την ψήφιση υπέρ του γάμου ομόφυλων και προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να καταθέσει στεφάνι.

«Ντροπή, αίσχος» ήταν οι φωνές που ακούγονταν εναντίον του.

Τελικά με την παρέμβαση ψυχραιμότερων και ενός αστυνομικού το επεισόδιο έληξε.

Δείτε το επεισόδιο

Επίθεση από Μητροπολίτη

Πρωτοφανής επίθεση δέχθηκε και ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο με αφορμή την απόφαση του βουλευτή να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως κατέγραψε το tirnavospress.gr, ο κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμα του στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στη Ροδιά, μίλησε ξανά για τη ψήφιση του νομοσχεδίου αυτή την φορά “δείχνοντας” τον βουλευτή που παρευρέθηκε σε Ιερό Ναό της Λάρισας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας κρατώντας μια εικόνα.

«Προσωπικά είχα την απορία αύριο στην γιορτή του Ευαγγελισμού, κάποιοι που ψήφισαν αυτό το νόμο με τι μούτρα θα εμφανιστούν στην εκκλησία και πώς θα ασπαστούν την Ιερά εικόνα. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να αντιδράσω. Αλλά αυτό το πρόσωπο που θα ασπάζονταν στην εικόνα θα το σέβονταν πραγματικά και πώς θα εμφανίζονταν μπροστά στην Ιερή αυτή Εικόνα που σημαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ψήφισαν.

Σήμερα με έκπληξη είδα έναν από αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο, βουλευτή, έναν ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα απέχει, δεν θα ψήφιζε εναντίον αλλά δεν θα ψήφιζε και υπέρ, τελικά δεν έκανε αυτό που μας είπε και ψήφισε υπέρ, δικαίωμά του αυτός θα κριθεί. Τον είδαμε σήμερα να στέκεται σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας μέσα σε ναό στην Λάρισα και μάλιστα με τρόπο που κρατούν οι χιλιαστές το περιοδικό τους να κρατά μια εικόνα του Ευαγγελισμού. Για να αποδείξει ότι δεν έχει συναίσθηση αυτού που κάνει. Για να αποδείξει ότι έχει παχυλή άγνοια.

Την εικόνα του Ευαγγελισμού, που δεν συμβολίζει απλά την πνευματική ελευθερία αλλά και τον σεβασμό του Θεού στον τρόπο συλλήψεως του ανθρώπου, τον σεβασμό του Θεού σε όλη αυτή τη διαδικασία να μου την κρατάει μέσα στο ναό για να δείξει πόσο καλός χριστιανός είναι… Ως πότε θα μας εμπαίζουν κάποιοι…. » ανέφερε.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024