Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Συνελήφθη 54χρονος για διακίνηση κοκαΐνης

Ρόδος: Συνελήφθη 54χρονος για διακίνηση κοκαΐνης

Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Συνελήφθη χθες Σάββατο (20 Απριλίου 2024) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, 54χρονος,  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τις  πρώτες πρωινές ώρες χθες στο πλαίσιο αξιολόγησης στοιχείων, έπειτα από έλεγχο μικτού κλιμακίου συνεργαζόμενων υπηρεσιών και αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης που λειτουργούσε ο δράστης, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • Κοκαΐνη, συνολικού βάρους 110 γραμμάρια (εκ των οποίων τα 40 γραμμάρια ανισομερώς μοιρασμένα σε 47 συσκευασίες έτοιμες προς διάθεση)
  • 5 ζυγαριές ακριβείας
  • Το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ
  • Πλήθος πλαστικών συσκευασιών

Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με την Δίωξη Ναρκωτικών η συνολική χρηματική αξία της ποσότητας κοκαΐνης (ήτοι 110 γραμμάρια) που κατασχέθηκε ανέρχεται στα 11.000 ευρώ

«Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης – διακίνησης των ναρκωτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πώς τον έπιασαν

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, στα τέλη του καλοκαιριού του έτους 2023 στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου είχε περιέλθει ανώνυμα η πληροφορία ότι ο κατηγορούμενος, γνωστός από παλαιότερες συλλήψεις του, διακινεί κοκαΐνη σε τοξικομανείς, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Πιο συγκεκριμένα, η πληροφορία έλεγε πως η διακίνηση της κοκαΐνης γίνεται εντός κέντρου διασκέδασης ενηλίκων που διατηρεί στη Ρόδο. Εκείνο το χρονικό διάστημα, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επεξεργαστεί περαιτέρω προς διακρίβωσή της από τους αστυνομικούς.

Την 19η με 20ή Απριλίου 2024, συγκροτήθηκε μικτό κλιμάκιο ελέγχων σε νυχτερινά καταστήματα της Ρόδου, το οποίο απαρτιζόταν από αστυνομικούς της Υ.Α. Ρόδου, της Ο.Π.Κ.Ε. αλλά και υπαλλήλους του Π.Ε.Κ.Α (Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης) Ρόδου.

Ένα από τα καταστήματα στο οποίο θα γινόταν έλεγχος ήταν και το προαναφερόμενο κέντρο διασκέδασης ενηλίκων του κατηγορουμένου. Κρίθηκε επιβεβλημένη η συμμετοχή και των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, με την ταυτόχρονη συμμετοχή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών αλλά και του συνοδού αυτού, στο εν λόγω μικτό κλιμάκιο ελέγχων προς διακρίβωση της πληροφορίας που υπήρχε από το έτος 2023.

Διακινούσε την κοκαΐνη μέσα στο κέντρο διασκέδασης που διατηρούσε

Περί ώρα 00:10 της 20ής Απριλίου 2024 εντοπίστηκε ο 54χρονος εντός του καταστήματός του, το οποίο ήταν ανοιχτό τότε για το κοινό. Οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε σωματική έρευνα, κατά την οποία βρέθηκε μία πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη (φιξάκι), μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων.

Κατά τη σωματική του έρευνα σε τσαντάκι που έφερε βρέθηκε επίσης ένα κλειδί. Στη συνέχεια ο έλεγχος επεκτάθηκε και στους λοιπούς χώρους του κέντρου διασκέδασης. Σε κλειδωμένο δωμάτιο του επάνω ορόφου του καταστήματος διαπιστώθηκε πως το κλειδί που βρέθηκε στην κατοχή του ξεκλείδωνε την πόρτα. Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την ύπαρξη κι άλλων ποσοτήτων κοκαΐνης εντός του συγκεκριμένου δωματίου.

Άνοιξε ένα χρηματοκιβώτιο, από το οποίο παρέδωσε στους αστυνομικούς μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με κοκαΐνη, μικτού βάρους, 59,1 γραμμαρίων καθώς και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη, μικτού βάρους 10 γραμμαρίων. Ακόμα, υπήρχαν εντός αυτού 47 ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες (φιξάκια), έτοιμες προς πώληση, με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 40,2 γραμμαρίων.

Στο δωμάτιο διάσπαρτα υπήρχαν πέντε ηλεκτρονικές λειτουργικές ζυγαριές ακρίβειας και μεγάλο πλήθος από πλαστικά σακουλάκια.

Την 08.20 ώρα της 20ής Απριλίου 2024 διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, και δεν προέκυψε κάτι.

Σύμφωνα με την Δίωξη Ναρκωτικών η συνολική χρηματική αξία της ποσότητας κοκαΐνης (ήτοι 110 γραμμάρια) που κατασχέθηκε ανέρχεται στα 11.000 ευρώ.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024