Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2: Τεράστιο διπλό και ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2: Τεράστιο διπλό και ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή

Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη που δίνει για την παραμονή στη Super League.

Τρίποντο από… χρυσάφι για τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν εκτός έδρας του Αστέρα με 2-0 για την 5η αγωνιστική των play-outs της Super League, χάρη στα γκολ των Ντίας και Ζοάο Πέδρο και πήραν μία σημαντική νίκη, βάζοντας από κάτω στην βαθμολογία τον Βόλο και την Κηφισιά.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Πετράκη έστειλε μαθηματικά τον ΠΑΣ στην Super League 2, αφού πλέον δεν φτάνουν στους Ηπειρώτες τρεις νίκες στα παιχνίδια που απομένουν.

Ο Παναιτωλικός έδειξε από την αρχή ότι είναι αποφασισμένος να πάρει την νίκη και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά. Οι Αγρινιώτες κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα και απειλούσαν συνεχώς την εστία του Τσιφτσή. Μόλις στο 8ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Ντίας έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά έβγαλε σε κόρνερ ο Τσιφτσής.

Ο Παναιτωλικός τελικά μετουσίωσε την ανωτερότητά του σε γκολ στο 31ο λεπτό. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Τορεχόν η άμυνα του Αστέρα δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Ντίας από πλεονεκτική θέση με ωραίο τελείωμα το 1-0, που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Οι Αρκάδες μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, ανέβασαν τις γραμμές τους προκειμένου να γίνουν πιο απειλητικοί, ωστόσο ο Παναιτωλικός ήταν επικίνδυνος στους κενούς χώρους.

Στην πρώτη καλή του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος, ο Λομόνακο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Χουχούμης τελευταία στιγμή τον έκοψε. Τελικά η ομάδα του Πετράκη βρήκε το δεύτερο γκολ και συγκεκριμένα στο 67’. Μετά από νέα κάκιστη αντίδραση της άμυνας των Αρκάδων, ο Ντίας έδωσε στον Ζοάο Πέδρο και εκείνος από θέση τετ-α-τετ έγραψε το 2-0.

Ο Αστέρας στο 80’ είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Ρεγκίς έκανε μια πολύ ωραία σέντρα με το εξωτερικό, ο Άλβαρες έπιασε το πλασέ εξ επαφής αλλά ο Τσάβες του είπε «όχι» με εκπληκτική επέμβαση! Τα λεπτά περνούσαν, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Παναιτωλικό να κρατάει το 2-0 μέχρι το φινάλε και να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στο θέμα της παραμονής.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Λύρατζης (88′ Γκαρσία), Ατιένθα, Καστάνιο, Χουχούμης (63′ Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι, Γκος (80′ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46′ Μάντζης), Κρεσπί, Παλάσιος (63′ Ζουγλής), Μιριτέλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (79′ Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν, Χουάνπι, Πέρεζ (82′ Τσιγγάρας), Λιάβας (63′ Χατζηθεοδωρίδης), Ντίαζ (82′ Φ. Ντουάρτε), Λομόνακο (63′ Πέδρο).

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024