Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η κίνηση του Μέντι που «άλλαξε» το ματς

Η κίνηση του Μέντι που «άλλαξε» το ματς

Ο Μεντιλίμπαρ εμπιστεύτηκε τον Ιμπόρα και η είσοδος του Ισπανού μέσου στο ματς βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό

Η πρώτη επίθεση της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Φενέρ στην Πόλη ανήκε στους «ερυθρόλευκους», με τον Τσικίνιο να επιχειρεί σουτ από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να περνά άουτ.

Η «απάντηση» της τουρκικής ομάδας ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, αλλά οι Τούρκοι κατάφεραν να σκοράρουν στο σουτ του Καχβετσί. Αυτή ήταν επί της ουσίας και η μοναδική φάση που είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε περισσότερο αλλά ήταν προφανές πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήθελε να διαμορφώσει ένα νέο «σκηνικό» για το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Και στο plan b του Ισπανού προπονητή ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχε ο τρίτος χαφ στη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ήταν προφανές πως ο έμπειρος κόουτς του Ολυμπιακού ήθελε να βάλει έναν ακόμα παίκτη στον άξονα δίπλα σε Έσε και Τσικίνιο έχοντας διπλό στόχο.

Από τη μία να βοηθήσει τους δύο χαφ του στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και από την άλλη να δώσει λίγο μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων στον Τσικίνιο, σε ότι έχει να κάνει με το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε λοιπόν εμπιστοσύνη στον Ιμπόρα και απ’ ότι αποδείχθηκε με την εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος, καλά έκανε κι εμπιστεύτηκε τον συμπατριώτη του.

Ο Ιμπόρα πέρασε στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου μέρους κι αυτή η αλλαγή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εικόνα που είχε το παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο αλλά και στην παράταση.

Η εμπειρία του Ισπανού μέσου αποδείχθηκε καταλυτική για να κρατήσει ο Ολυμπιακός πιο καλά την μπάλα στα πόδια του και ήταν ξεκάθαρο από το πρώτο κιόλας λεπτό του δευτέρου μέρους, ότι οι «ερυθρόλευκοι» γέμισαν τον άξονα της μεσαίας τους γραμμής με ένα ψηλό κορμί.

Ο Ιμπόρα έδωσε πολλές μάχες και η παρουσία του βοήθησε σημαντικά τους «ερυθρόλευκους», καθώς μιλάμε για έναν παίκτη με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ πήρε ρίσκο με την συγκεκριμένη αλλαγή, αλλά έχουν όλοι πλέον καταλάβει ότι ο Ισπανός τεχνικός το μόνο που δεν φοβάται είναι τα ρίσκο.

Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία έχει «χτίσει» το όνομα του και το απέδειξε και στο αποψινό μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη.

Με την παρουσία του Ιμπόρα στον αγωνιστικό χώρο, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν κι ένα ψηλό κορμί στην περιοχή τους αλλά και στην περιοχή της Φενέρ για τις στατικές φάσεις.

Και δεν είναι τυχαίο πως η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν το δοκάρι στην κεφαλιά του Ιμπόρα, μια φάση στην οποία ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» την πρόκριση πριν φτάσει η δουλειά στα πέναλτι.

Η κίνηση λοιπόν που έκανε ο Μεντιλίμπαρ στο ημίχρονο, με την είσοδο του Ιμπόρα στο παιχνίδι, άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ματς και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024