Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα δέκα εκατομμύρια ευρώ επιπλέον αποτιμάει ο Δήμος Λαμιέων τις ζημιές από το πέρασμα του Daniel

Στα δέκα εκατομμύρια ευρώ επιπλέον αποτιμάει ο Δήμος Λαμιέων τις ζημιές από το πέρασμα του Daniel

Το κόστος αποκατάστασης συζήτησε σε συνάντηση με τον Χρήστο Τριαντόπουλο ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, σε συνέχεια του αριθ. πρωτ. 2561/15-3-2024 έγγραφου του Δήμου Λαμιέων, προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών που αφορούν σε εγκαταστάσεις και υποδομές αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων και της ΔΕΥΑΛ, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και τις οποίες με την ανάληψη καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή επισήμανε.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λαμιέων, τα έργα αφορούν σε αποκατάσταση ζημιών ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ € και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Έξι επτακόσια χιλιόμετρα (6.700,00) μέτρα ανακατασκευή οδοστρωμάτων
  • Χίλια διακόσια πενήντα (1.250,00) μέτρα τοιχία αντιστήριξης
  • Εξακόσια (600,00) τετραγωνικά μέτρα σταθεροποίηση πρανών με αγκυρούμενο πλέγμα
  • Τέσσερα (4) Νεκροταφεία
  • Μία παιδική χαρά
  • Το Δημοτικό Κυνοκομείο
  • Το Λαογραφικό μουσείο
  • Εκτεταμένες καταστροφές σε δίκτυα της ΔΕΥΑΛ

«Αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης»

Στη διάρκεια της συνάντησης, μετά την υποβολή της πρότασης, συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Λαμιέων και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος μετά τη συνάντηση, δήλωσε σχετικά: «….Είχα την ευκαιρία να υποδεχθώ στο γραφείο μου το Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου, προκειμένου να συζητήσουμε για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα γίνουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου και θα αποσκοπούν στην οριστική αποκατάσταση των ζημιών. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση υλοποίησης του αιτήματος του Δήμου Λαμιέων…».

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου μετά τη συνάντηση, δήλωσε σχετικά: «…Επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, για την κατάθεση τεκμηριωμένης πρότασης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης από την κακοκαιρία “Daniel”. Η πρόταση προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αφορά επιπλέον χρηματοδότηση, πέραν των ήδη εγκεκριμένων παρεμβάσεων αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Δήμο Λαμιέων. Ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος από την πρώτη στιγμή έδειξε το έντονο ενδιαφέρον του και αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης ώστε τα έργα που θα επιτύχουμε να ξεπερνούν συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ για τον Δήμο μας».

Sports in

Oι πέντε καλύτερες φάσεις του τελικού της Euroleague (vid)

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Κέντρικ Ναν ήταν η κορυφαία φάση στον τελικό της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024