Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία σε 43χρονο που ξυλοκόπησε την 37χρονη σύζυγο
Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση.
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα εκβίασης σε βάρος της 37χρονης συζύγου του, ασκήθηκε στον 43χρονο σύζυγό της από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Ύστερα από καταγγελία της 37χρονης συζύγου του ότι την ξυλοκόπησε ζητώντας – επιπλέον – εκβιαστικά χρήματα, ο 43χρονος από την περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή για ενδοοικογενειακή βία.
Σε βάρος του 43χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης, σε βαθμό κακουργήματος, και ενδοοικογενειακή σωματική σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση.
Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση.
831 συλλήψεις σε 1.496 περιστατικά το πρώτο 15ήμερο του Απριλίου
Σοκάρουν τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραβατικότητας ανηλίκων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
Ειδικότερα από 1 έως 15 Απριλίου οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 161 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.
Συνολικά, διαχειρίστηκαν 1.496 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 831 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 27 θύματα.
Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442