Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατάρ: Επανεξετάζει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Κατάρ: Επανεξετάζει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Πρόσφατα, η χώρα του Κόλπου αντέδρασε με οργή σε δήλωση του Αμερικανού Δημοκρατικού  βουλευτή Στένι Χόγιερ, ο οποίος του ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στην ισλαμιστική οργάνωση

Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας του Κόλπου, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στις συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε στη διαδικασία της συνολικής επανεξέτασης του ρόλου μας, επειδή κάποιοι πολιτικοί κάνουν κατάχρηση αυτού του ρόλου για να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους», είπε ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ Θάνι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Το Κατάρ έχει συχνά εκφράσει αισιοδοξία για τις προοπτικές μιας συμφωνία

Η χώρα του θα λάβει «εν ευθέτω χρόνο μια απόφαση» για το αν θα συνεχίσει ή όχι να εμπλέκεται στις συνομιλίες, πρόσθεσε.

Σε «λεπτή φάση» οι συνομιλίες

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε «λεπτή φάση».

«Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιμετωπίσουμε αυτό το εμπόδιο», πρόσθεσε ο Αλ Θάνι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι το Κατάρ έχει συχνά εκφράσει αισιοδοξία για τις προοπτικές μιας συμφωνίας, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εδώ και μήνες μετά την κατάρρευση της πρώτης προσωρινής παύσης των μαχών και την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων τον περασμένο Νοέμβριο.

Πρόσφατα, η χώρα του Κόλπου αντέδρασε με οργή σε μια δήλωση του Αμερικανού Δημοκρατικού  βουλευτή Στένι Χόγιερ, ο οποίος του ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στη Χαμάς.

Ο Χόγιερ είπε ότι το Κατάρ θα έπρεπε να επισημάνει στη Χαμάς ότι θα υπάρξουν «επιπτώσεις» εάν η παλαιστινιακή οργάνωση μπλοκάρει την «πρόοδο» για μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Το Κατάρ χαρακτήρισε «μη εποικοδομητική» τη στάση του Αμερικανού πολιτικού.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024