Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Μπάρτσα καταλήγει στον Ράφα Μάρκες

Η Μπάρτσα καταλήγει στον Ράφα Μάρκες

Δίχως λεφτά για επενδύσεις οι Καταλανοί στρέφονται στον Μεξικάνο για να αναλάβει στη θέση του Τσάβι.

Την ώρα που η Ρεάλ καλπάζει για πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα μαζεύει τα κομμάτια της μετά τον αποκλεισμό από την Παρί. Οι «μπλαουγράνα» ψάχνουν προπονητή. Δεν έχουν όμως λεφτά για μεταγραφές, τα χρέη παραμένουν ψηλά και οι καλοί τεχνικοί της κλείνουν την πόρτα.

Πλέον, εάν δεν υπάρξει απροσδόκητη εξέλιξη ο Ράφα Μάρκες θα αναλάβει την πρώτη ομάδα την επόμενη σεζόν στη θέση του Τσάβι που αποχωρεί.

Ο αποκλεισμός στο Champions League από την PSG θα πρέπει να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων στην Μπάρτσα σχετικά με το ποιος θα είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας την επόμενη σεζόν. Στον σύλλογο της Βαρκελώνης αρχικά επικεντρώνονται στο κλασικό της επόμενης Κυριακής. Μια νίκη θα άφηνε την ομάδα της Μπάρτσα πέντε βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και με πιθανότητες για την μεγάλη επιστροφή. Οτιδήποτε άλλο εκτός από την προσθήκη τριών βαθμών θα σήμαινε οριστικό αντίο στη Λίγκα.

Ο Τσάβι ανακοίνωσε το αντίο του στις 27 Ιανουαρίου μετά την ήττα στο Montjuïc από τη Βιγιαρεάλ και έχει επαναλάβει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ότι αυτή η απόφαση δεν έχει αλλάξει. Από το διοικητικό συμβούλιο, με τους Λαπόρτα και Ράφα Γιουστέ στο τιμόνι, έχει εκφραστεί δημόσια η επιθυμία να αλλάξει γνώμη ο Τσάβι, ειδικά μετά την καλή αντίδραση της ομάδας, αλλά φαίνεται απίθανο να το κάνει. Για να μείνει θέλει μπάτζετ μεταγραφών στα 200 εκατομμύρια ευρώ και ονόματα όπως ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Θουμπιμέντι κάτι που ο σύλλογος της Καταλωνίας δεν μπορεί να προσφέρει.

Ο Ντέκο, ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, θα πρέπει να βρει νέο προπονητή. Καλό και φθηνό. Υπό αυτή την έννοια, όλα δείχνουν ότι ο εκλεκτός είναι ο νυν προπονητής της β’ ομάδας, Ράφα Μάρκες.

Στην διοίκηση αρέσει η ιδέα να στοιχηματίσει σε έναν προπονητή που ήταν προηγουμένως με τη δεύτερη ομάδα.

Είχε επιτυχία και ως παίκτης, ενώ ο σύλλογος είναι πολύ ικανοποιημένος με τη σεζόν που διανύει η δεύτερη ομάδα. Επιπλέον, ο Μεξικανός ξέρει πώς να πάρει το καλύτερο από νεαρούς παίκτες με μέλλον, κάτι πολύ σημαντικό σε μια Μπάρτσα που θα στηριχθεί και πάλι σε παίκτες όπως οι Γιαμάλ, Κουμπαρσί, Φορτ, Φερμίν και Γκάβι.

Ο Λαπόρτα δεν έκρυψε ποτέ ότι του άρεσε ο Χάνζι Φλικ, που εκπροσωπούμενος από τον Πίνι Ζαχάβι, ήταν ψηλά στη λίστα. Η επιλογή αυτή έχει χάσει έδαφος αφού ούτε στο ΔΣ αρέσει ο Γερμανός μήτε ο ίδιος ο Φλικ βλέπει προοπτικές διάκρισης στους «μπλαουγράνα». Ο Κλοπ θα πάρει ένα χρόνο άδεια μετά την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ, ο Νάγκελσμαν έχει συμβόλαιο με τη Γερμανική Ομοσπονδία και ο Τούχελ απέτυχε στην Μπάγερν.

Μια άλλη επιλογή που άρεσε ήταν η επιστροφή του Λουίς Ενρίκε, του προπονητή που την απέκλεισε, αλλά ο αστουριανός θα συνεχίσει στην Παρί ΣΖ. Είναι ένας προπονητής που αρέσει πολύ στον Ντέκο, αλλά ο αθλητικός διευθυντής είχε ήδη προειδοποιήσει τον Ενρίκε πριν από λίγους μήνες ότι ο σύλλογος δεν έχει δυνατότητες για μεγάλες επενδύσεις. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Εξετάστηκε επίσης η επιλογή του Ρομπέρτο ντε Ζέρμπι, νυν προπονητή της Μπράιτον, με πολύ επιθετικό στυλ παιχνιδιού και που στηρίζεται από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Θα πρέπει να του «σπάσουν» τη ρήτρα, ενώ δεν είναι και ιδιαίτερα αρεστός στον κόσμο. Κάπως έτσι η λύση του Μάρκες είναι η μοναδική λύση. Αν δεν έχεις λεφτά, απλά υποφέρεις…

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024