Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί απαγορεύτηκε στους κατοίκους του Κρόκου Κοζάνης να πίνουν νερό

Γιατί απαγορεύτηκε στους κατοίκους του Κρόκου Κοζάνης να πίνουν νερό

Εμφιαλωμένο νερό προσφέρεται μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.

«Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει όσους διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην Τοπική Κοινότητα του Κρόκου ότι δεν επιτρέπεται, μέχρι νεωτέρας, να πίνουν, να χρησιμοποιούν για μαγείρεμα ή για την προσωπική τους καθαριότητα το νερό του δικτύου ύδρευσης, εξ αιτίας προβλήματος που προέκυψε, το οποίο οι υπηρεσίες μας διερευνούν και μεριμνούν για την άμεση λύση του.

Μόλις το πρόβλημα αποκατασταθεί θα σας ενημερώσουμε αμέσως με νεότερη ανακοίνωση μας» ανέφερε στην ανακοίνωση της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης.

Η ΔΕΥΑΚ επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση της που ανέφερε:

«Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί όσους κατοικούν και δραστηριοποιούνται στην Τ.Κ. Κρόκου ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με το νερό του δικτύου, με συνεχείς δειγματοληψίες και τους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους και θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση μας πότε θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και πάλι.

Μέχρι τότε δεν επιτρέπεται να πίνουν το νερό του δικτύου και να το χρησιμοποιούν για μαγείρεμα.

Μπορούν όμως να το χρησιμοποιούν για την προσωπική τους υγιεινή.

Προτρέπουμε, ακόμα, τους κατοίκους να προχωρήσουν στο άδειασμα της υδραυλικής εγκατάστασης των οικοδομών τους, καθώς έτσι θα συμβάλλουν στην ταχύτερη και καλύτερη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Η ΔΕΥΑΚ μερίμνησε ώστε οι κάτοικοι να μπορούν αυτές τις ώρες να προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά από το χώρο του παλιού Δημαρχείου».

Τι συνέβη με το νερό

Την απάντηση την έδωσε η ίδια η ΔΕΥΑΚ:

«Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης θέλοντας να ενημερώσει υπεύθυνα και έγκυρα όσους κατοικούν και δραστηριοποιούνται στην Τ.Κ. του Κρόκου σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με το νερό τις τελευταίες μέρες, θα ήθελε να γνωστοποιήσει τα εξής:

  • Μετά από τη διερεύνηση που έγινε διαπιστώθηκε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη διαρροή μικρής ποσότητας πετρελαίου από αστοχία μηχανήματος έργου, στο χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο αντλιοστάσιο του Κρόκου. Το πετρέλαιο από την επιφάνεια του εδάφους εισχώρησε σε άγνωστη καλλιέργεια νερού.
  • Άμεσα, απομονώθηκε η ρυπασμένη πηγή νερού και το αντλιοστάσιο τροφοδοσίας, και αφαιρέθηκε το χώμα όπου είχε διαρρεύσει το πετρέλαιο. Όλη η περιοχή εκείνη τελεί υπό διερεύνηση στα πλαίσια της μελέτης προσδιορισμού των Ζωνών Προστασίας Υδροσημείων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
  • Η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί συνεχείς και τακτικούς ελέγχους στο νερό των δικτύων της και μέχρι την ημέρα που εντοπίστηκε το πρόβλημα αυτό, οι έλεγχοι πιστοποιούσαν πως το νερό ήταν ασφαλές.
  • Δείγματα του νερού του Κρόκου έχουν σταλεί ήδη σε αρμόδια πιστοποιημένα εργαστήρια, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται άμεσα.
  • Μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηρίων ισχύουν οι ανακοινώσεις που εκδώσαμε για τη χρήση του νερού από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαριστούμε για την κατανόηση τους».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024