Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντουμπάι: «Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη» - Ελληνίδα περιγράφει τις πλημμύρες

Ντουμπάι: «Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη» – Ελληνίδα περιγράφει τις πλημμύρες

Η βροχή της Τρίτης χαρακτηρίστηκε ιστορικό καιρικό γεγονός «κάτι που τεκμηριώθηκε από την έναρξη της συλλογής δεδομένων το 1949»

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που φτάνουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ντουμπάι, το οποίο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέσα σε 48 ώρες δέχτηκε τη βροχή ενός ολόκληρου χρόνου.

Η πόλη μετατράπηκε χθες σε μια ατελείωτη λίμνη. Πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο, το οποίο έκλεισε εντελώς για μισή ώρα, ενώ κάποιες εκτράπηκαν σε άλλα γειτονικά αεροδρόμια.

Στις αίθουσες αναμονής επικράτησε το αδιαχώρητο, με χιλιάδες επιβάτες να κοιμούνται στο πάτωμα του αεροδρομίου περιμένοντας για την επόμενη πτήση που θα τους πάει στον προορισμό τους.

«Σήμερα υπάρχουν ακόμα σε κάποια σημεία νερά, αλλά είναι σαν μην συνέβη τίποτα»

Η καταιγίδα ήταν τόσο σφοδρή και ξαφνική, που οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα τους, καθώς τα νερά ανέβαιναν γρήγορα και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε μερικά λεπτά.

Κάποιοι μάλιστα βγήκαν με φουσκωτές βάρκες στους δρόμους, προσπαθώντας να σώσουν όσους εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμύρισε και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ σε διάφορα σημεία του Ντουμπάι κόπηκε και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM χαρακτήρισε τη βροχή της Τρίτης «ιστορικό καιρικό γεγονός» «κάτι που τεκμηριώθηκε από την έναρξη της συλλογής δεδομένων το 1949».

Η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί

Η Χριστίνα Τσενκολάρη, η οποία εργάζεται ως αεροσυνοδός στο Ντουμπάι, μίλησε στο Live News για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που σάρωσαν την περιοχή.

Όπως τόνισε, δεν έχει ξαναζήσει κάτι ανάλογο τα τελευταία έξι χρόνια, που ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ανέφερε ότι σήμερα η πόλη έχει επιστρέψει στους ρυθμούς της, σαν μην συνέβη τίποτα.

«Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη χθες, δεν το έχω ξαναζήσει, είμαι εδώ έξι χρόνια. Έχει βρέξει ξανά, αλλά όχι σε αυτό το σημείο, οπότε δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Εγώ είχα πτήση και ήμουν από τους τυχερούς γιατί έφτασα το πρωί πριν τις πλημμύρες. Υπάρχουν όμως συναδέλφοί μου αποκλεισμένοι σε άλλες χώρες από πτήσεις που ακυρώθηκαν», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε ότι «είχε προβλεφθεί η κακοκαιρία, αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Υπήρχε και προειδοποίηση από την κυβέρνηση. Μάλλον όμως δεν το πήραν πολύ σοβαρά. Ήταν πολύ μεγάλη η βροχή. Υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις στις πτήσεις. Σήμερα υπάρχουν ακόμα σε κάποια σημεία νερά, αλλά είναι σαν μην συνέβη τίποτα».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024