Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Σπανούλης: Γεννημένος νικητής! (vids)

Βασίλης Σπανούλης: Γεννημένος νικητής! (vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κορυφαίος ως παίκτης. Και ήδη σε 1,5 χρόνο έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα ως προπονητής, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι ένας σπουδαίος αθλητής δεν μπορεί να είναι καλός από την άκρη του πάγκου

Δεν ήταν απλά ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Ήταν ο απόλυτος ηγέτης που άλλαξε το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι επιτυχίες του με Παναθηναϊκό και (κυρίως) με Ολυμπιακό; Αμέτρητες.

Δεν χρειάζεται συστάσεις ο Kill-Bill. Ούτε μία ακόμα ανάλυση του τι έχει καταφέρει στην καριέρα του ως μπασκετμπολίστας. Γνωστά είναι, εξάλλου, όλα αυτά.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αναμφίβολα ένας σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένας παίκτης που έχει γράψει ιστορία και που θα μνημονεύεται για δεκαετίες. Έχει πετύχει τα πάντα σαν παίκτης, έχει τον σεβασμό όλων και η τεράστια καριέρα του έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Τον πήχη για να πετύχει σπουδαία πράγματα και ως προπονητής.

Πάει περίπου 1,5 χρόνος όταν ο Kill-Bill έβγαλε τη φανέλα και το σορτσάκι και στη θέση τους φόρεσε κοστούμι και γραβάτα. Ο παίκτης Σπανούλης, έγινε coach Σπανούλης. Και από το καλοκαίρι του 2022 όταν αποφάσισε να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα στο Περιστέρι, μέχρι σήμερα, έχει ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά του μετρώντας σπουδαίες επιτυχίες.

Ο τελικός Κυπέλλου, ο τρίτος πόλος στο ελληνικό μπάσκετ και το Final Four

Ήδη από την πρώτη του χρονιά στην τεχνική ηγεσία καθιέρωσε το Περιστέρι ως τρίτο πόλο του ελληνικού μπάσκετ, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πέρσι κατέκτησε με ρεκόρ 14-8 την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Basket League και στους μικρούς τελικούς «σκούπισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον ΠΑΟΚ (3-0).

Αλλά δεν ήταν αυτό το μοναδικό του επίτευγμα στην παρθενική του σεζόν ως προπονητής. Ο Βασίλης Σπανούλης οδήγησε το Περιστέρι έως τον τελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Πρώτο «θύμα» ξανά ο ΠΑΟΚ (77-64). Έπειτα η ΑΕΚ (77-65). Αλλά στον τελικό δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω κόντρα στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα (85-57).

Ωστόσο, η ιστορία είχε ήδη γράψει: Για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου το Περιστέρι! Έργο Σπανούλη αυτό, που μετρούσε μόλις… πέντε μήνες ως κόουτς.

Φέτος; Στο Final-8 του Κυπέλλου είχε την ατυχία να βρει νωρίς-νωρίς μπροστά του τον Ολυμπιακό (87-68). Στο πρωτάθλημα το Περιστέρι είναι ξανά τρίτο (16-9), έχοντας δυσκολέψει ουκ ολίγες φορές τους «αιωνίους». Μα το πιο σημαντικό επίτευγμα του coach Σπανούλη έλαβε χώρα μόλις πριν λίγες ώρες. Και είχε χρώμα ευρωπαϊκό!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Περιστέρι θα συμμετάσχει στο Final Four μίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η πορεία από τους ομίλους μέχρι σήμερα; Απλά απολαυστική.

Τρίτη θέση με Ουνικάχα, Λε Μαν, Σζομπαθέλι και πρόκριση στο play-in (3-3). «Σκούπα» κόντρα στη Ρίτας (2-0) και φάση των «16». Δεύτερη θέση (3-3) σε όμιλο με Τενερίφη, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Καρσίγιακα και οκτάδα. Και εκεί δεν… γλίτωσε ούτε η Βόννη, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ματς είχε νικήσει (89-78). Το Περιστέρι του Σπανούλη ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και με δύο σαρωτικές νίκες πέτυχε κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά στο παρελθόν. 90-62 στο «Α. Παπανδρέου». 77-89 στη Γερμανία. Και ο Kill-Bill θα δώσει ένα ακόμα «παρών» σε Final Four. Του Basketball Champions League αυτή τη φορά.

Στις 26 και 28 Απριλίου στο Βελιγράδι και τη «Stark Arena». Αρχικά κόντρα σε Τενερίφη ή Τόφας (απόψε αναμετρώνται στο Game 3). Και μακάρι στον τελικό κόντρα σε Μούρθια ή Ουνικάχα Μάλαγα. Για την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα του Περιστερίου!

Κεφάλαιο Εθνική

Στις 2 Οκτωβρίου 2023 ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ η πρόσληψη του Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας. Το ξεκίνημα του Kill-Bill και από αυτή τη θέση είναι εξαιρετικό, καθώς μετράει ήδη 2/2 στα προκριματικά του Eurobasket 2025 κόντρα σε Ολλανδία (72-74) και Τσεχία (72-64) και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό.

Ιδανικό περιβάλλον, τελειομανής και… δουλευταράς

Παρά το γεγονός ότι το Περιστέρι (ιδανικό περιβάλλον για έναν νέο προπονητή, καθώς η ομάδα εκπέμπει υγεία σε όλα τα επίπεδα) είναι η πρώτη του δουλειά, ο Βασίλης Σπανούλης είναι συνειδητοποιημένος από την αρχή γι’ αυτό που έχει αναλάβει, ξέρει να χειρίζεται τους παίκτες του (σημαντικό ότι ήταν παίκτης με εγωισμό και πνεύμα νικητή), ενώ το πιο σημαντικό κομμάτι του χαρακτήρα του αποτελεί το γεγονός ότι είναι τελειομανής και δουλευταράς.

Το μεγάλο του προσόν είναι η σκληρή δουλειά, αφού αυτή είναι που τον έφερε στο κορυφαίο επίπεδο και στο να θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Όλα τα παραπάνω μαζί με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, το ότι είναι χαμηλών τόνων και δεν μιλάει με λόγια αλλά με πράξεις, τον έφεραν πολλές φορές στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως παίκτης. Και είναι θέμα χρόνου να το καταφέρει αυτό και ως προπονητής! Διότι ο Μπίλαρος είναι ένας γεννημένος νικητής!

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024