Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Σκληρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν, ζητά η ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Ισραήλ: Σκληρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν, ζητά η ΥΠΕΞ της Γερμανίας

«Τάσσομαι σθεναρά υπέρ της επέκτασης» των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνες» τις ενέργειες της Τεχεράνης.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Αναλένα Μπέρμποκ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Liesa Johannssen) κάλεσε να επιβληθούν πιο σκληρές κυρώσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν μετά την απευθείας και άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον του Ισραήλ.

«Τάσσομαι σθεναρά υπέρ της επέκτασης» των κυρώσεων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ

Βρίσκονται ήδη σε ισχύ κυρώσεις εξαιτίας της χρήσης ιρανικού σχεδιασμού drones από τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπενθύμισε. «Τάσσομαι σθεναρά υπέρ της επέκτασής τους (…) διότι βλέπουμε πόσο επικίνδυνες είναι οι (ιρανικές) ενέργειες», δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανήγγειλε πως οι Βρυξέλλες θα εξετάσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στην Τεχεράνη, προκειμένου να πλήξουν ιδίως τα ιρανικά προγράμματα κατασκευής drones και πυραύλων.

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στο Ιράν τον Δεκέμβριο για να εμποδίσει την παραγωγή των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μιας κατεύθυνσης του τύπου που χρησιμοποιούνται ευρέως από τον ρωσικό στρατό στην ουκρανική επικράτεια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Κάλεσαν τους πρεσβευτές

Χθες Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Στεφάν Σεζουρνέ, ανακοίνωσε ότι ο ιρανός πρεσβευτής στο Παρίσι θα κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί αυστηρό μήνυμα μετά την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, επίσης, κάλεσε χθες τον επιτετραμμένο της ιρανικής πρεσβείας στο Λονδίνο για να του επιδώσει το μήνυμα ότι η βρετανική κυβέρνηση καταδικάζει με δριμύτητα την ιρανική επίθεση.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024