Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κράτος Δικαίου και οικονομική πολιτική τα βασικά ζητήματα των ευρωεκλογών, λέει ο Παππάς

Κράτος Δικαίου και οικονομική πολιτική τα βασικά ζητήματα των ευρωεκλογών, λέει ο Παππάς

«Η απαξίωση των αρχών του Κράτους Δικαίου και η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, θα βρεθούν στο επίκεντρο εν όψει ευρωεκλογών», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Παππάς

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί να διεξάγει ένα πολιτικό πείραμα. Ένα πείραμα υπερσυγκέντρωσης του τρόπου λήψης των αποφάσεων και άσκησης των εξουσιών, που έρχεται σε σύγκρουση με το Κράτος Δικαίου, ταυτόχρονα με μια οικονομική στρατηγική που έχει στο επίκεντρο την υπερσυγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «αυτά τα ζητήματα, η απαξίωση των αρχών του Κράτους Δικαίου και η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, θα βρεθούν στο επίκεντρο εν όψει ευρωεκλογών».

«Οι αριστεροί προοδευτικοί πολίτες θα κάνουν μια επιλογή για αλλαγή πορείας»

Ακολούθως συμπλήρωσε ότι «με την παρουσίαση του οικονομικού μας προγράμματος δεν ήρθε μόνο η δημοσκοπική μας ανάκαμψη, αλλά άνοιξε και η συζήτηση για όσα συζητά και βιώνει η κοινωνία. Που ακούει για πτώση του πληθωρισμού, αλλά δεν βλέπει μείωση τιμών, καθώς το μόνο που έχουμε είναι μείωση του ρυθμού αύξησής τους».

Ερωτηθείς ανέφερε ότι η διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αποδίδει προς όφελος της κοινωνίας και ότι «παρότι το Ταμείο θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για τη χώρα, αυτή η ευκαιρία χάνεται». Κατά τον ίδιο, η έρευνα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για τα 2,5 δισ. ευρώ έργα αποτυπώνει ακριβώς τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Οι πολιτικοί οργανισμοί πρέπει να ανοίξουν, να λειτουργούν πιο δημοκρατικά»

Σε σχέση με την αναταραχή στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να συσπειρώσει τον κόσμο, «αλλά οι αριστεροί προοδευτικοί πολίτες θα κάνουν μια επιλογή για αλλαγή πορείας και στην εξωτερική πολιτική, ώστε η χώρα μας να είναι μέρος των λύσεων και όχι των προβλημάτων».

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε απολύτως επιτυχημένη την εσωκομματική διαδικασία επιλογής υποψήφιων ευρωβουλευτών. «Είναι μια επιλογή που έρχεται σε υλοποίηση των αποφάσεων που πήραμε το 2022. Και καλώ και τα άλλα κόμματα να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Οι πολιτικοί οργανισμοί πρέπει να ανοίξουν, να λειτουργούν πιο δημοκρατικά», κατέληξε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024