Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λασίθι: Θρίλερ με τον θάνατο 65χρονου που είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια - Συνελήφθη 45χρονος για ανθρωποκτονία

Λασίθι: Θρίλερ με τον θάνατο 65χρονου που είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια – Συνελήφθη 45χρονος για ανθρωποκτονία

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην μεγάλη ανατροπή και στα ίχνη του δράστη

Στη σύλληψη ενός 45χρονου για ανθρωποκτονία, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Αγίου Νικολάου προχώρησαν σήμερα, οι αστυνομικές αρχές στο Λασίθι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 07.04.2024 σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας εντοπίστηκε νεκρός, μέσα στην οικία του από οικείο πρόσωπο, ο 65χρονος Γερμανός με τις αρχικές ενδείξεις να δείχνουν θάνατο από παθολογικά αίτια, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που ο 65χρονος αντιμετώπιζε.

Η έρευνα

Ωστόσο, η έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις περί τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την αστυνομία, συλλέχθηκαν στοιχεία και από την ανάλυση, επισκόπηση και συνεκτίμηση τους, προέκυψε ως δράστης ο 45χρονος ημεδαπός.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκταφή του θύματος με σκοπό τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών και ειδικότερων συνθηκών του θανάτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακριτικής Αρχής για να απολογηθεί.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Πώς αποκαλύφθηκε το έγκλημα

Πληροφορίες του cretalive αναφέρουν ότι, μετά την κηδεία του 65χρονου, έφτασε στις αρχές μια κομβικής σημασίας πληροφορία που ερευνήθηκε επισταμένως καθώς παράλληλα είχαν πυροδοτηθεί έντονες συζητήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 65χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε πεσμένος στο πάτωμα, σε μία λίμνη αίματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκε, μεταξύ άλλων, κάμερα ασφαλείας που φέρεται να είχε «πιάσει» κίνηση από νυχτερινή επίσκεψη 45χρονου Ιεραπετρίτη στο σπίτι του Γερμανού, λίγες ώρες πριν ο τελευταίος εντοπιστεί νεκρός. Ο Ιεραπετρίτης φαίνεται να μπήκε στο σπίτι 15 λεπτά πριν τις 9.00 το βράδυ, φορώντας μπουφάν με κουκούλα και γάντια.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και υλικό από άλλες κάμερες, οδήγησαν τις αρχές στην εκταφή της σορού του Γερμανού και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον 45χρονο, με τον οποίο το θύμα φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, η ιατροδικαστής φέρεται να έχει εντοπίσει – μεταξύ άλλων – δύο χτυπήματα, παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται η διαδικασία των εξετάσεων, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως η αιτία θανάτου του 65χρονου, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί η ταφή και η εκταφή, διαδικασίες που αλλοιώνουν αναπόφευκτα τα στοιχεία.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κινήσεις του 45χρονου μετά την αναχώρηση του από το σπίτι την μοιραία νύχτα χαρακτηρίζονται ως ύποπτες και αυτές οι κινήσεις ήταν που τους έκαναν να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση και να ξετυλίξουν το κουβάρι γύρω από τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Γερμανού.

Το βέβαιο είναι ότι ο 65χρονος το βράδυ εκείνο άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του σε ένα γνώριμο πρόσωπο, καθώς ο 45χρονος επισκέπτονταν πού και πού τον Γερμανό.

Οι έρευνες για την υπόθεση διενεργήθηκαν από την Ασφάλεια Ιεράπετρας και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ ο 45χρονος, ο οποίος αρνείται κάθε εμπλοκή στον θάνατο του 65χρονου, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Τριτη, ενώπιον της Ανακρίτριας Λασιθίου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024