
Ένας στους δύο Γάλλους αδιαφορεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
Τρεις μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, ποιο είναι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Αδιαφορία και ανησυχία αισθάνονται οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύτηκε στην La Tribune du Dimanche και πραγματοποιήθηκε από την Ipsos.
Καθώς πλησιάζει η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 (Παρίσι, 26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) οι Γάλλοι δεν δείχνουν αξιοσημείωτο ενθουσιασμό για τη διοργάνωση.
Τρεις μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης μόνο το 53% δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα ποσοστό χαμηλότερο κατά οκτώ μονάδες από το 61% της δημοσκόπησης του περασμένου Οκτωβρίου.
Στην τελευταία σφυγμομέτρηση το 16% ανυπομονεί για τους αγώνες αλλά το 26% δεν ασχολείται καθόλου.
Τα συναισθήματα των Γάλλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Όσον αφορά στα συναισθήματα που προκαλούν στους Γάλλους οι Αγώνες: αδιαφορία για το 35% των ερωτηθέντων και ανησυχία για το 33%.
Το 19% εξακολουθεί να δηλώνει υπερήφανο, ικανοποιημένο, ενώ ένα 13%, κυρίως νέοι, δηλώνει ανυπόμονο.
Λιγότεροι από ένας στους δύο Γάλλους (47%) αισθάνονται σίγουροι για την ικανότητα της χώρας τους να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων. Επίσης οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο από τους άνδρες (51% έναντι 43%) και οι γηραιότεροι (44%) από τους νεότερους.
Ωστόσο οι περισσότεροι Γάλλοι (55%) έχουν εμπιστοσύνη στους διοργανωτές και στις Αρχές πως μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των αθλητών. Παρ’ όλα αυτά το συγκεκριμένο ποσοστό παραμένει 13 μονάδες πιο κάτω απ’ ότι τον Οκτώβριο του 2023.
Όσον αφορά στην τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα, δύο στους τρεις Γάλλους (66%) τη θεωρεί καλή ιδέα. Ωστόσο έχουν επιφυλάξεις (64%) για το αν το ποτάμι πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου και της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας.
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής






