Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχάρης: Ανησυχία για ανατιμήσεις με πρόσχημα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Θεοχάρης: Ανησυχία για ανατιμήσεις με πρόσχημα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα το πρωί

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην ελληνική οικονομία, μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

«Όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποιεί ότι είναι θέμα ωρών όλοι το περίμεναν. Οι σύσκεψή μας ήταν γενικού προγραμματισμού. Είμαστε σε μια πυκνή περίοδο με πολλές εξελίξεις πχ POS. Ψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο και συνεχίζουμε με το νομοσχέδιο του κώδικα φορολογικής διαδικασίας. Έχουμε τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις. Αύριο το πρωί έχουμε σύσκεψη που θα τα συζητήσουμε όλα αυτά», είπε αρχικά.

«Για την πρόληψη στο ότι δεν θα εκτοξευθούν οι τιμές των προϊόντων με πρόσχημα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ο υπουργός τόνισε πως, «η πολιτεία έχει τους μηχανισμούς για να κάνει τους ελέγχους. Αυτή η περίοδος που εκ των πράγματων υπάρχει αναταραχή, όλοι οι μηχανισμοί είναι σε εγρήγορση. Είτε είναι για την αισχροκέρδεια είτε με την φοροδιαφυγή, οι άνθρωποι και τα συνεργεία της ΑΑΔΕ και της ΔΙΜΕΑ θα είναι στους δρόμους αυτές τις μέρες», προσέθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Δημοσιονομική προσαρμογή

Για την ενίσχυση των νοικοκυριών για τα καύσιμα: «η χώρα βρίσκεται ακόμα σε δημοσιονομική προσαρμογή. Οι στόχοι είναι φιλόδοξοι, οι ευρωπαϊκοί κανόνες αλλάζουν και θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες που αλλάζουν εντελώς το τοπίο. Είναι διαφορετικοί, οι κανόνες έχουν σχέση με τα έξοδα και όχι με το πλεόνασμα. Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για τον προϋπολογισμό αν είναι υλοποιήσιμος. Κατά την γνώμη μου είναι δύσκολος υλοποιηθεί.

Για το γεγονός ότι δεν θα δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα και για το εάν θα έχει επίπτωση στην κάλπη αυτό το γεγονός, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως, «δεν πρέπει να οδηγούμαστε με αποφάσεις με ψηφοθηρικούς μηχανισμούς. Πρέπει να είμαστε απολύτως χρήσιμοι, δεν έχει νόημα να μην πιάσουμε τους στόχους μας. οι αυξήσεις που έχουν δοθεί στον κατώτατο και στον μέσο μισθό είναι πάνω από τον πληθωρισμό από το 2019 έως σήμερα. Όλοι οι δείκτες αυξάνονται, καταθέσεις και η κατανάλωση».

«Η κυβέρνηση είναι κοντά τον πολίτη, και θα είμαστε όταν υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση για κάποια έκτακτη ενίσχυση» κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024