Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πώς Ρώσοι χάκερ έκλεψαν κυβερνητικά mail - Ο ρόλος της Microsoft

ΗΠΑ: Πώς Ρώσοι χάκερ έκλεψαν κυβερνητικά mail – Ο ρόλος της Microsoft

Οι προειδοποιήσεις και η έκτακτη οδηγία

Η αμερικανική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών ανακοίνωσε ότι οι υποστηριζόμενοι από τη ρωσική κυβέρνηση χάκερς χρησιμοποίησαν την πρόσβασή τους στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft για να κλέψουν την αλληλογραφία μεταξύ αξιωματούχων και του τεχνολογικού γίγαντα, όπως προκύπτει από μια κατευθυντήρια οδηγία έκτακτης ανάγκης του αμερικανικού παρατηρητηρίου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Στη συγκεκριμένη οδηγία με ημερομηνία 2 Απριλίου, η υπηρεσία προειδοποίησε ότι οι χάκερς εκμεταλλεύονταν τα στοιχεία πιστοποίησης που μοιράζονταν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να προσπαθήσουν να εισέλθουν στα συστήματα πελατών της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων εκείνων ενός απροσδιόριστου αριθμού κυβερνητικών υπηρεσιών.

Η προειδοποίηση ότι κυβερνητικές υπηρεσίες γίνονται στόχος με τη χρήση κλεμμένων email της Microsoft έπεται της ανακοίνωσης της εταιρείας τον Μάρτιο ότι εξακολουθεί να μάχεται με τους εισβολείς, τους οποίους αποκαλεί “Midnight Blizzard”.

Η αποκάλυψη

Αυτή η αποκάλυψη, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε ολόκληρη τη βιομηχανία κυβερνοασφάλειας, ακολουθήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα από μια έκθεση του αμερικανικού Συμβουλίου Ελέγχου της Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο, η οποία ανέφερε ότι ένα ξεχωριστό «χακάρισμα» – που αποδόθηκε στην Κίνα – ήταν δυνατό να αποφευχθεί, κατηγορώντας την εταιρεία για παραλείψεις στην κυβερνοασφάλεια και για σκόπιμη έλλειψη διαφάνειας.

Η CISA αρνήθηκε να κατονομάσει τις υπηρεσίες που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί. Η Microsoft ανέφερε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «συνεργάζεται με τους πελάτες της για να τους βοηθήσει να διερευνήσουν και να μετριάσουν τις επιπτώσεις. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με την CISA σε μια οδηγία έκτακτης ανάγκης για την παροχή καθοδήγησης στις κυβερνητικές υπηρεσίες».

Η CISA προειδοποίησε ότι οι χάκερς μπορεί να είχαν βάλει στόχο και μη κυβερνητικές ομάδες.

«Άλλοι οργανισμοί μπορεί επίσης να έχουν επηρεαστεί από την διαφυγή των εταιρικών email της Microsoft», ανέφερε η CISA, ενθαρρύνοντας τους πελάτες να επικοινωνήσουν με τη Microsoft για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024