Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Χάκερς «βλέπουν» προκατάληψη σε βάρος των Παλαιστινίων

ChatGPT: Χάκερς «βλέπουν» προκατάληψη σε βάρος των Παλαιστινίων

Η ομάδα χάκερς Anonymous Sudan ανέλαβε την ευθύνη για τα πρόσφατα προβλήματα στη λειτουργία του

Μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Anonymous Sudan αναλαμβάνει την ευθύνη για ορισμένες από τις διακοπές λειτουργίας του ChatGPT που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Το bot έπεσε για περίπου 40 λεπτά στις 13 Δεκεμβρίου, σηματοδοτώντας τη δεύτερη μεγάλη διακοπή λειτουργίας από τότε που έπεσε για περισσότερα από 90 λεπτά στις 8 Νοεμβρίου.

Το ChatGPT είχε και άλλα προβλήματα, όπως περιοδικές διακοπές λειτουργίας και αυξημένα ποσοστά σφαλμάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι Anonymous Sudan δήλωσαν ότι έβαλαν στο στόχαστρο την OpenAI και την ChatGPT λόγω της συνεργασίας της εταιρείας με το Ισραήλ

Το OpenAI δεν έδωσε λόγο για την πρόσφατη μεγάλη διακοπή λειτουργίας, αλλά οι Anonymous Sudan ανέλαβαν την ευθύνη λέγοντας ότι «θα συνεχίσουν να στοχεύουν το ChatGPT μέχρι να απολυθεί ο υποστηρικτής της γενοκτονίας, Tal Broda και το ChatGPT να σταματήσει να έχει απάνθρωπες απόψεις για τους Παλαιστίνιους», στο κανάλι τους στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι Anonymous Sudan δήλωσαν ότι έβαλαν στο στόχαστρο την OpenAI και την ChatGPT λόγω της συνεργασίας της εταιρείας με το «κράτος κατοχής» του Ισραήλ και της σχέσης του διευθύνοντος συμβούλου Sam Altman με το Ισραήλ, σε μια ανάρτηση στο Telegram με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την διακοπή λειτουργίας της ChatGPT στις 8 Νοεμβρίου.

To παλαιστινιακό ζήτημα

Οι Anonymous Sudan σημείωσαν επίσης ότι η ChatGPT ήταν προκατειλημμένη εναντίον της Παλαιστίνης και υπέρ του Ισραήλ και ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αναπτύξει όπλα που μπορεί να «καταπιέσουν περαιτέρω» τους Παλαιστίνιους.

Ενώ οι Anonymous Sudan έχουν εξαπολύσει ένα κύμα επιθέσεων σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες, δεν είναι σαφές αν τα κίνητρά τους είναι να καταπολεμήσουν την ισλαμοφοβία, να στοχοποιήσουν αυτό που θεωρούν φιλοϊσραηλινές οργανώσεις ή κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων στην Ευρώπη, οι οποίες «προφανώς ήταν αντίποινα για αντιλαμβανόμενη αντιισλαμική δραστηριότητα», σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων για την κυβερνοασφάλεια Dark Reading.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024