Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμβλωση: Ο Τραμπ «θέλει η Αμερική να επιστρέψει στα χρόνια του 1800», λέει η Κάμαλα Χάρις

Αμβλωση: Ο Τραμπ «θέλει η Αμερική να επιστρέψει στα χρόνια του 1800», λέει η Κάμαλα Χάρις

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα αναβίωσε ένα νόμο του 1864 που απαγορεύει την άμβλωση από τη στιγμή της σύλληψης σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της άμβλωσης, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ «θέλει η Αμερική να επιστρέψει στα χρόνια του 1800», δήλωσε χθες Παρασκευή η δημοκρατική αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Αριζόνα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Rebecca Noble), πολιτεία όπου η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως είναι εφαρμοστέος νόμος ο οποίος απαγορεύει σχεδόν εντελώς την εκούσια διακοπή της κύησης, συνταγμένος πριν 160 χρόνια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι «είναι αποφασισμένοι να καταργήσουν την ελευθερία των γυναικών»

«Να πώς θα μοιάζει η δεύτερη θητεία του Τραμπ: περισσότερες απαγορεύσεις, περισσότερα δεινά, λιγότερη ελευθερία», πέταξε η αντιπρόεδρος. «Οπως έκανε στην Αριζόνα, θέλει να γυρίσει την Αμερική στα χρόνια του 1800», επέμεινε η κυρία Χάρις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα αναβίωσε ένα νόμο του 1864 που απαγορεύει την άμβλωση από τη στιγμή της σύλληψης σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, επιφέροντας άλλο ένα πλήγμα στα αναπαραγωγικά δικαιώματα, σε μια Πολιτεία των ΗΠΑ όπου η επέμβαση αυτή ήδη απαγορεύεται μετά την 15η εβδομάδα της κύησης.

«Απάνθρωπη»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που έχει ανάγει το θέμα της πρόσβασης στην άμβλωση σε κεντρικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας του, κατήγγειλε αμέσως την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς την «απάνθρωπη».

Επικρίνοντας την απαγόρευση που είναι «ακόμη πιο ακραία και επικίνδυνη», ο δημοκρατικός πρόεδρος τόνισε ότι η απόφαση είναι αποτέλεσμα «της ακραίας ατζέντας των ρεπουμπλικάνων εκλεγμένων αξιωματούχων, που είναι αποφασισμένοι να καταργήσουν την ελευθερία των γυναικών».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024