Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ο Ατιένθα έστειλε τους Ηπειρώτες στην Super League 2

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ο Ατιένθα έστειλε τους Ηπειρώτες στην Super League 2

Ο Ατιένθα σκόραρε στο 90+3′ και ο Αστέρας Τρίπολης καταδίκασε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε υποβιβασμό.

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρώτη του νίκη στα play-outs, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, χάρις στο γκολ του Ατιένθα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Αρκάδες έδωσαν την χαριστική βολή στον ΠΑΣ, o oποίος παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αναζητά ένα… θαύμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μετά το πρώτο, αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Τσιφτσή. Στο σουτ του Σόρια (11’) ο Καστάνιο έβαλε το σώμα του κι η μπάλα απομακρύνθηκε. Η κεφαλιά του Σομποτσίνσκι (13’) δε βρήκε στόχο ενώ εκτός εστίας πέρασε κι εκείνη του Πέδρο Κόντε στο 16’. Δευτερόλεπτα νωρίτερα κι έπειτα από κάθετη πάσα του Ροσέρο, τον 36χρονο Ισπανό φορ του ΠΑΣ είχε προλάβει την τελευταία στιγμή ο Ατιένζα.

Στο 23’ ήταν η σειρά του Τζίνο να παρεμποδίσει, άθελά του, τον Κόντε που ήταν έτοιμος να σουτάρει ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο ακόμη σπουδαίες στιγμές για τον ΠΑΣ. Στο 36’ η κεφαλιά του Παμλίδη ανησύχησε τον Τσιφτσή αλλά η μπάλα πέρασε έξω, με τον τερματοφύλακα των Αρκάδων να κάνει σπουδαία επέμβαση τέσσερα λεπτά μετά στην προβολή του Ροζάλες.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς κατάφεραν να περιορίσουν την επιθετική δραστηριότητα των Ηπειρωτών. Μάλιστα, στο 67’ ο Κρέσπι απώλεσε και την πρώτη σπουδαία ευκαιρία του Αστέρα, πλασάροντας άστοχα από πλεονεκτική θέση. Το άγχος «έπνιγε» τους γηπεδούχους που ήθελαν αλλά ανορθόδοξα προσπαθούσαν να φτάσουν στην εστία του Τσιφτσή.

Ένα σουτ του Ριένστρα έξω από την περιοχή στο 80’ πέρασε και έξω από τα δοκάρια για να έρθει στις καθυστερήσεις το γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ατιένζα πήρε την κεφαλιά, ο Νάγκι απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-1.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν ως το φινάλε, ο ΠΑΣ Γιάννινα χρειάζεται πλέον το απόλυτο και να ελπίζει πως Κηφισιά και Παναιτωλικός δεν θα πάρουν περισσότερους από τρεις βαθμούς στο αντίστοιχο διάστημα. Για τον Αστέρα Τρίπολης, από την άλλη, ήταν το πρώτο «τρίποντο» έπειτα από εννέα αποτυχημένες προσπάθειες (0-2-7).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Τζίνο (60’ Μπατίστ), Καραχάλιος, Ροζάλες (65’ Ριένστρα), Παμλίδης (65’ Τζίμας), Ροσέρο (60’ Ντεμίρ), Κόντε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Ατιένζα, Χουχούμης, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (90’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε (63’ Γκος), Παλάσιος (46’ Μπαρτόλο), Κρέσπι, Καλτσάς (71’ Ζουγλής), Μιριτέλο (90’ Μάντζης).

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024