Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ακρίβεια - Πώς τα 50 ευρώ έγιναν 37

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ακρίβεια – Πώς τα 50 ευρώ έγιναν 37

Η σκληρή πραγματικότητα των νοικοκυριών - Τι τρόφιμα αγοράζαμε με ένα πενηντάρικο το 2022 και τι αγοράζουμε σήμερα

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

ΤΟ ΒΗΜΑ: Μετά τις κάλπες γράφει ο Ι. Κ. Πρετεντέρης

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Τι τρόφιμα αγοράζαμε με ένα πενηντάρικο το 2022 και τι σήμερα – Πώς τα 50 ευρώ έγιναν 37

Σκληρή εξακολουθεί να είναι η πραγματικότητα για τα οικονομικά των νοικοκυριών, παρά τα μέτρα και τις καμπάνιες, στόχος των οποίων είναι ο περιορισμός της ακρίβειας. Οπως προκύπτει από τη σύγκριση των τιμών, ένα καλάθι με 19 βασικά προϊόντα διατροφής το οποίο κόστιζε 50,11 ευρώ την 1η Μαρτίου του 2022, σήμερα κοστίζει 63,42 ευρώ, δηλαδή 26,5% ακριβότερα. Με άλλα λόγια, το 50ευρο που κάποτε πρόσφερε σιγουριά, κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 37 και 39 ευρώ, αναλόγως του υπολογισμού, ως προς την αξία των προϊόντων που μπορεί κανείς να αγοράσει. Ποια είναι τα εγχώρια χαρακτηριστικά της ακρίβειας.

Το Μετσόβιο επιστρέφει στην εποχή του φωτός

Ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Χατζηγεωργίου μιλάει στο ΒΗΜΑgazino για την προσπάθεια να ξαναβρεί το ιστορικό κτίριο της Πατησίων τη χαμένη του λάμψη και μεγαλοπρέπεια. Οι νέοι φωτισμοί στις εγκαταστάσεις μαρτυρούν πως ο στόχος αυτός είναι απολύτως εφικτός. Οπως και η μετατροπή τους σε μουσειακό χώρο που θα μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες.

Τέμπη


Πέντε νέα καυτά κενά, ένα πρωτόκολλο-σοκ…και η παραδοχή του Πρωθυπουργού για τη μονταρισμένη συνομιλία που αποκάλυψε το «Β»

Νέα μελέτη

Οι περιβαλλοντικές απειλές από τη Μακεδονία έως την Κρήτη

Ομάδα του ΕΚΠΑ υπολόγισε πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για πυρκαγιές, καύσωνες και πλημμύρες για καθεμία από τις 13 Περιφέρειες.

Ευρωεκλογές

Εκλογικά κάστρα που κινδυνεύουν να πέσουν σαν χάρτινοι πύργοι
Σε άλλες εποχές φαίνεται πως ανήκουν τα κομματικά προπύργια. Τι δείχνει η ανάλυση των μετρήσεων για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ.

Ενταση στο κόκκινο

Η Μέση Ανατολή φλέγεται, η Ρωσία απειλεί, η Δύση εξοπλίζεται

Το μπαρούτι στη Μέση Ανατολή και οι φόβοι της Ευρώπης, όπου πληθαίνουν οι φωνές υπέρ της «πολεμικής προετοιμασίας».

Εμυφυλη βία

«Πάλεψα μαζί του για να μην πάει το μαχαίρι στην καρδιά μου»
Ακόμα και σήμερα η Εύη, μια γυναίκα που κακοποιήθηκε από τον σύντροφό της, νιώθει στον ύπνο της να της «τελειώνει το οξυγόνο»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Μαρία Δαμανάκη, Σύμβ. για το Περιβάλλον, πρ. επίτροπος

Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

Ντάλια Σάιντλιν, Αναλύτρια, The Century Foundation

Ναπολέων Κάτσος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ

Ακόμη, αυτήν την Κυριακή με το ΒΗΜΑ που κυκλοφορεί «Sixty», «Διακοπές» και «Ανακύκλωση: Ο απόλυτος οδηγός

Στις 14 Απριλίου «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino, «ΟΤ», «Β2».

SIXTY

Το νέο περιοδικό SIXTY μας μυεί στο καταπληκτικό σύμπαν της ωρολογοποιίας με πλούσιο, ενημερωμένο, πρωτογενές περιεχόμενο.

Καινούρια μοντέλα, νέες τάσεις, συνεντεύξεις με πρόσωπα-κλειδιά, εμβληματικά ρολόγια, ανατρεπτικές τεχνολογίες, πρόσωπα, ρεκόρ, δημοπρασίες, βραβεία, εκθέσεις, προτάσεις αγοράς που αφορούν όλους άντρες και γυναίκες.

Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί με 4 διαφορετικά συλλεκτικά εξώφυλλα.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

«100 Ιεροί Τόποι Ορθοδοξίας» της Ελλάδας

Αυτή την Κυριακή το μηνιαίο περιοδικό Διακοπές με θέμα «100 Ιεροί τόποι Ορθοδοξίας» της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείτε μία φορά στη ζωή σας, επιχειρεί τη γνωριμία με μονές, εκκλησίες, ασκηταριά και τόπους όπου έζησαν και έδρασαν σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Περιηγούμαστε σε σημαντικές προσκυνηματικές διαδρομές, οι οποίες διατρέχουν ολόκληρη τη χώρα, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από το Ιόνιο έως τα Δωδεκάνησα. Ανακαλύπτουμε μέρη ανόθευτης ομορφιάς, πνευματικής ανάτασης και ψυχικής γαλήνης. Μαθαίνουμε συγκινητικές ιστορίες πίστης και ηρωισμού.

Από την Παναγία Σουμελά στην Ημαθία, τις Μονές του Νησιού των Ιωαννίνων, την Ιερά Μονή Γηρομερίου στην Ήπειρο και Μέγα Σπηλαίου στην Αχαΐα έως τον Όσιο Λουκά στη Βοιωτία και Δαυίδ στην Εύβοια, το Ναό της Ευαγγελίστριας στην Τήνο, το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο, το Προσκύνημα του Άγιου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα αλλά και τα εντυπωσιακά φρουριακής μορφής μοναστικά συγκροτήματα της Κρήτης (π.χ. Μονή Αρκαδίου), τα Ορθόδοξα Προσκυνήματα του αφιερώματος επιλέχθηκαν τόσο για την ιστορική και τη θρησκευτική όσο και για την καλλιτεχνική σπουδαιότητά τους. Σημαντικοί τόποι της Ορθοδοξίας που διαμόρφωσαν την πολιτιστική κληρονομιά μας και, κάποια, αποτελούν πλέον Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

Στο ίδιο τεύχος, 15 Ιεροί Τόποι της Ορθοδοξίας σε Κωνσταντινούπολη (Φανάρι, Παναγιά των Βλαχερνών, Αγιά Σοφιά), Αίγυπτο (Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά) και Ιερουσαλήμ (Πανάγιος Τάφος, Αποκαθήλωση, Γολγοθάς) κ.ά. ολοκληρώνουν την προσκυνηματική εμπειρία, με σημαντικούς σταθμούς της Ορθοδοξίας στη Μέση Ανατολή.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Ένα manual καθημερινής χρήσης με όλα όσα θέλουμε και πρέπει να ξέρουμε για να μην κάνουμε λάθη.

  • Πού, πώς και κυρίως τι ανακυκλώνουμε και τι όχι με αναλυτικούς πίνακες και tips.
  • Οι βασικές έννοιες, το οργανόγραμμα, η διαδικασία και οι διαδρομές αυτών που ανακυκλώνουμε για να κατανοήσουμε τι σημαίνει ανακύκλωση στην πράξη.
  • Τα SOS της οικολογικής σήμανσης και τα τρικ του Greenwashing για να μην χανόμαστε στη μετάφραση.
  • Ολα τα δίκτυα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα με οδηγίες για τα σημεία συλλογής.
  • Κι ακόμα, η επόμενη μέρα και η αναγκαιότητα της ανακύκλωσης με στοιχεία και νούμερα που σοκάρουν.

«BHMAGAZINO» με την Όπρα Γουίνφρεϊ στο εξώφυλλο

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την Οπρα Γουίνφρεϊ που η περιουσία της ξεπερνάει τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το “BHMAGAZINO” που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Απριλίου όπως πάντα με το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» φιλοξενεί στο εξώφυλλό του την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η διάσημη τηλεοπτική παρουσιάστρια και δημοσιογράφος μία από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο δεν σταματάει να αιχμαλωτίζει μέσα από την δουλειά της αλλά και την προσωπική της ζωή το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Η Όπρα παραμένει στην κορυφή με μία εκπομπή με πολύ υψηλά νούμερα και αποδοχή από τον κόσμο, μία εκπομπή όπου δεν διστάζει να μιλήσει για προσωπικά της θέματα.

Αυτό το διάστημα η Γουίνφρεϊ δείχνει να απολαμβάνει την ζωή έχοντας μετά την απώλεια βάρους, αποκτήσει μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την γυναίκα που η περιουσία της ξεπερνάει τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο “BHMAGAZINO” αυτής της Κυριακής μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστικές συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες, να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος, των εικαστικών, του βιβλίου και να ταξιδέψετε στο υπέροχο Μπέργκαμο που μετά την βαριά σκιά της πανδημίας ξαναβρήκε τους ρυθμούς του…

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024