Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Συνελήφθη 42χρονος - Προφασιζόταν προβλήματα υγείας και αποσπούσε ποσά από ιερείς

Κρήτη: Συνελήφθη 42χρονος – Προφασιζόταν προβλήματα υγείας και αποσπούσε ποσά από ιερείς

Ο 42χρονος παρουσίαζε ψευδώς, ως νεκρή τη σύζυγό του, εκτυπώνοντας μάλιστα και κηδειόσημο, το οποίο απέστειλε σε ιερέα, προκειμένου να ζητήσει χρήματα για την κηδεία.

Δεν είχε… τον Θεό του ένας 42χρονος από τη Μεσσαρά στην Κρήτη, που το είχε κάνει συνήθεια, να απευθύνεται σε ιερείς αποσπώντας χρήματα για τα δήθεν προβλήματα υγείας, οικογενειακά και  ό,τι άλλο μπορούσε να επινοήσει για να προκαλέσει τη συμπάθεια και την συμπόνοια.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται όταν ιερέας από γειτονικό νομό κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι κατά το τελευταίο 3μηνο, ο 42χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει ποσό που υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, εξαπατώντας τον, καθώς παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Ο 42χρονος είχε στην κατοχή του ένα μπλοκ αποδείξεων τις οποίες έκοβε όπως εικάζεται ως αποδεικτικό για τα ποσά που λάμβανε

Μάλιστα, προκειμένου το αίτημά του για χρήματα να γίνει πιστευτό, δε δίστασε – όπως αναφέρει το cretalive – να εκτυπώσει… κηδειόσημο για την σύζυγό του, το οποίο απέστειλε σε ιερέα εκτός Κρήτης, προκειμένου να ζητήσει χρήματα για την κηδεία. Μόνο που η γυναίκα του 42χρονου… ζει και βασιλεύει.

Συνελήφθη

Το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, μετέβη στο σπίτι του 42χρονου όπου και πραγματοποίησε έλεγχο, βρίσκοντας μια ξιφολόγχη που έστειλε (για αρχή), τον 42χρονο στο κρατητήριο.

Παράλληλα κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο αλλά και ένα μπλοκ αποδείξεων, τις οποίες ο άνδρας εικάζεται ότι «έκοβε» ως αποδεικτικό για τα χρήματα που λάμβανε. Στο κινητό του τηλέφωνο όμως εντοπίστηκαν πολλές δεκάδες τηλέφωνα ιερέων, εντός κι εκτός Κρήτης. Η… χάρη του είχε φτάσει ακόμη κι ως το Άγιο Όρος και τη Μονή Πετράκη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Εξιχνιάστηκε στις 11.04.2024  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, υπόθεση απάτης σε βάρος ιερέα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άντρα ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε ο ημεδαπός  κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο 2023, παρουσιάζοντας  ψευδή γεγονότα ως  αληθινά, κατάφερε να αποσπάσει από τον ιερέα, συνολικά περίπου το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση  του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο δράστης τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο 2021 με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προσεγγίζοντας πολίτες και ιερείς δια ζώσης ή τηλεφωνικά με τον ίδιο τρόπο δράσης, είχε αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και συνελήφθη.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024